Rimac Automobili počeli primati narudžbe za Concept One

Teško da ima netko tko do sada nije čuo za Concept One. Mate Rimac i njegov maleni tim prošle je godine zadivio svijet ovom studijom električnog sportaša. Ako vam je ime i promaklo teško da su vam promakle brojke poput 1088 KS, 3500 Nm okretnog momenta ili pak sprint do stotke za 2.8 s.

Kako bilo, Concept one sve je bliže početku proizvodnje, a Rimac Automobili upravo je počeo primati narudžbe za ovaj hrvatski proizvod.

Dok smo se mi prošlog tjedna bavili salonom automobila u Pekingu, Mate Rimac svoj je Concept One otpremio put Monaca ne bi li ga izložio na Top Marques eventu. No prije toga brand iz Svete Nedelje otvorio je listu narudžbi za ovaj električni sportski automobil.

Koliko Rimac točno traži za jedan od 88 primjeraka koliko će ih biti proizvedeno ne zna se, no ako ćemo slušati špekulacije riječ je o otprilike 6 milijuna kuna.

Concept One koji se pojavio u Monacu doživio je i određene preinake u odnosu na verziju iz Frankfurta, Najočitije izmjene su smanjen okretni moment koji je sa 3500 Nm spušten na 1600 Nm, a ako se voditi tim izmjenama lako je moguće da do početka proizvodnje padne i broj konjića, a najvjerojatnije i autonomija koja je još uvijek deklarirana na 600 km.

Još jedna promjena su i novi pneumatici s kojima je Concept One sada opremljen. Riječ je o Vredestein Ultrac Vorti visoko performansnim pneumaticima nizozemskog proizvođača koji će prema mišljenju Rimca najbolje odgovarati pogonu Concepta One.

Prvi primjerci dovršenog Concept One sportaša iz Svete Nedelje put svijeta će krenuti početkom 2013. godine. Koliko će Rimcu i ekipi trebati vremena da ih sve prodaju pokazat će vrijeme, piše Automotoportal.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije