Prestanak proizvodnje popularne Lade

Lada Nova (u našim krajevima poznata i pod imenom Lada Riva, Lada 2107, Lada 1300 ili Lada 1500) jedan je od popularnijih modela koji su sa područja Rusije krajem prošlog stoljeća dolazili na istočni dio starog kontinenta. Ova limuzina Rusima je bila ono što je Citroën 2CV bio Francuzima ili pak Volkswagen Buba Nijemcima.

Ovog modela Lade bilo je dosta i na našim cestama. Koliko je ona bila popularna među braćom Rusima ne moramo ni govoriti pa nije ni čudno da se u gotovo istom obliku na tržištu zadržala punih 30 godina.

Samo prošle godine Lada je prodavala gotovo 17.000 primjeraka ovog automobila mjesečno, no dolaskom nove državne politike njene usluge u državnim tvrtkama i tijelima nisu više bile potrebne, pa je početkom 2012. njena prodaja pala za više od 70% u odnosu na isto razdoblje lani. Takav pad bio je znak da Lada Nova mora u mirovinu, a upravo to će se i dogoditi sljedećeg tjedna.

Ovakav potez nije trebao nikoga iznenaditi pogotovo kada je AvtoVAZ lani najavio da će smanjiti proizvodnju ovog automobila i tako prioritet proizvodnje prebaciti na druge Ladine modele. Pridodamo li tome i vijest da će Lada uskoro početi izrađivati novu limuzinu zasnovanu na Renaultovoj tehnologiji odlazak Nove neće rastužiti previše Ladinih fanova, piše Automotoportal.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije