Novi auto za samo 5900 eura?

Prema riječima Renaultovog direktora Erica Pasquiea, to je moguće.

– Plan već odavno postoji, a sada smo krenuli u realizaciju, izjavio je Pasquier i potom vješto izbjegao ulazak u detalje. Ipak, neke pojedinosti izašle su na vidjelo.

Pod radnim imenom Dacia City krije se gradski automobil čija se prodaja očekuje 2014. Kao što je i dosad bio slučaj, novi rumunjski mini s Renaultovim pečatom kreće u osvajanje širokih narodnih masa provjerenom tehnologijom i niskom cijenom. Iznos koji se spominje je 5900 eura (44.500 kuna) i zvuči prilično realno. Nakon što je platforma promovirana 2004. s Loganom izdašno iskorištena (na njoj je izraslo čak sedam modela Renaulta, Nissan i Dacije), vrijeme je za promjene.

Prvotni plan koji je predviđao platformu aktualnog Twinga nije prihvaćen pa će Dacia City nastati na podvozju Nissan Micre. To je ujedno potvrda da će novi model dimenzijama biti značajno manji od Sandera, ali i nešto veći od Twinga, odnosno da će ukupna dužina biti će između 360 i 370 cm.

Osim preuzimanja Nissanove platforme, mala Dacia zadržat će i dio dizajnerskih linija nove Micre, u koje su na simpatičan uklopljena prepoznatljiva obilježja Dacie. Pored benzinskog 1.2.-litrenog 16V motora sa 75 KS, najmanja Dacia imat će 1.5-litreni dizelaš (dCi) snage 65 KS, donosi Autoklub.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije