Sve ceste u nadležnosti ŽUC-a prohodne su za promet

Snijeg je padao tokom cijelog jučerašnjeg dana i noći, intenzivnije u gornjem dijelu Međimurja gdje je visina na pojedinim mjestima iznosila cca. 12 cm, dok je na području grada izmjerena visina snijega od cca. 6 cm.

Na Međimurskim prometnicama u nadležnosti Županijske uprave za ceste  radilo je cijelu noć 17 cestara, 3 ophodarska kombija, 11 kamiona opremljenih za raličenje i posipavanje te 2 grejdera. Po prometnicama je razasuto 57 t soli  na 1110 km, raličeno je 1300 km, a prijeđeno je sveukupno 3000 km cesta. Najniža zabilježena temperatura iznosila je  u 04.00 sata , -12 stupnjeva celzijusa.

Sve ceste u nadležnosti Županijske uprave za ceste Međimurske županije prohodne su za promet u zimskim uvjetima.

Podsjećamo da su se vozači ukoliko se kreću po prometnici prema Pravilniku o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cestama, dužni opremiti svoja vozila sa zimskom opremom.

Vozite li se u koloni, potrebno je držati siguran razmak između vozila, kako ne bi došlo do proklizavanja i sudara u vozilo ispred Vas. Posebnu pozornost i usporenu vožnju treba primijeniti u naseljenim mjestima i gradovima gdje su sudionici biciklisti i pješaci koji se kreću kolnikom ili prelaze preko pješačkih prijelaza.

Vozilom se ne smije kretati po kolniku javnih cesta ukoliko nemate propisanu zimsku opremu, ne raditi nagle pokrete i zaokrete vozilom, a potrebno je izbjegavati nagla kočenja. Tijekom narednih dana očekuju se snježne padaline te se preporuča daljnji oprez za sve sudionike u prometu. (Izvor: ŽUC Međimurske županije)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije