VAŽNO Od danas ovo morate imati u prometu ili ćete platiti 700 kn kazne!

Županijska uprava za ceste Čakovec podastrla nam je Plan održavanja županijskih i lokalnih cesta na području Međimurske županije, odnosno Zimske službe 2017./2018. U njemu je istaknut suradnja s PU međimurskom, jedinicama lokalne uprave i samouprave i ostale javne djelatnosti.

>>> PU MEĐIMURSKA Bez zimske opreme isključenje i novčana kazna
>>>> ZIMSKA SLUŽBA SPREMNA Snijeg može padati u Međimurju

Na kraju stoji kako svi ti čimbenici moraju objedinjeno djelovati, a u cilju prohodnosti cesta.

Proračunom potrebnih kapaciteta mehanizacije i opreme za potrebe održavanja cesta u zimskim uvjetima utvrđeno je da TEGRA d.o.o. Čakovec i Pavlic-asfalt-beton Donji Kraljevec imaju sve potrebne kapacitete mehanizacije i opreme.

Zimske baze za održavanje cesta nalaze se u Čakovcu i Donjem Kraljevcu. One će brinuti o 449,10 kilometara cesta,Čakovec za 224,90 km, a Donji Kraljevec 224,20 km.

Prvi pravi snijeg ove jeseni iznenadio je mnoge nepripremljene vozače, prouzročio više prometnih nesreća, najavio zimsku prometnu sezonu i podsjetio vozače, koji to još nisu učinili, da što prije svoje automobile opreme zimskim asortimanom.

A od danas pa sve do 15. travnja 2018. zimska je oprema obvezna bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika za sva vozila koja prometuju tzv. zimskim dionicama cesta u Hrvatskoj.

Pod te zimske dionice spadaju sve hrvatske autoceste osim dalmatinske dionice A1 od Maslenice do Vrgorca i Istarskog ipsilona i ukupno 1523,3 km državnih cesta (osim Dalmacije, Primorja i Istre). Pod zimskom se opremom podrazumijevaju zimske gume na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom utora od četiri milimetra i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače.

Na području Međimurske županije ova Odluka se odnosi na dionicu autoceste A4, od graničnog prijelaza Goričan (granica s Republikom Mađarskom) do mosta na rijeci Dravi.

Dakako, zimska je oprema obvezna i na svim ostalim cestama ako cestarska služba proglasi zimske uvjete na cesti, a to se čini kad je kolnik prekriven snijegom ili je na njemu poledica. Kazna od 700 kuna predviđena je za vozača koji nema zimsku opremu. Ne smije se zaboraviti i obveza čišćenja snijega s automobila prije vožnje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije