MEĐUNARODNA VOZAČKA DOZVOLA U ovim zemljama je morate imati

Međunarodna vozačka dozvola je isprava kojom vozač dokazuje pravo na upravljanje vozilom u inozemstvu. Riječ je o prijepisu važeće hrvatske vozačke dozvole, koji se u inozemstvu koristi uz originalnu ispravu.

Međunarodna vozačka dozvola potrebna je u svim državama svijeta ako ne putujete svojim vozilom, odnosno ako u inozemstvu koristite vozilo sa stranim registarskim oznakama ili rent-a-car.

Ako koristite vlastito vozilo, s hrvatskim registracijskim oznakama, međunarodna vozačka dozvola potrebna vam je u svim državama izvan Europe, a u Europi vam je potrebna u Turskoj, svim državama bivšega SSSR-a, u Albaniji i na Kosovu.

Ako koristite vozilo sa stranim registarskim oznakama ili rent-a-car u Europi, međunarodna vozačka dozvola vam je potrebna u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji.

Izdavanje međunarodne vozačke dozvole možete zatražiti u Hrvatskom autoklubu (HAK) i ovlaštenim autoklubovima u cijeloj zemlji, pod uvjetom da imate važeću hrvatsku vozačku dozvolu, piše portal Autostart.24sata.hr.

Izdavanje stoji 170 kuna, a treba priložiti važeću vozačku dozvolu, osobnu iskaznicu, dvije fotografije, ispunjeni obrazac izjave, koji se može skinuti sa stranica Hrvatskog autokluba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije