Oprez: Olujna bura otežava promet

Zbog olujne bure samo za OSOBNA vozila otvorene su:

– dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (od 9,20 sati)
– dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice (od 7,45 sati)
– DC8 Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene
– DC54 Maslenica-Zaton Obrovački (od 04,40 sati);
– Paški most (od 04,30 sati)

Zbog jakog vjetra na Krčkom mostu i autocesti A7 između čvorova Orehovica i Šmrika promet je zabranjen za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Promet je pojačan na ulasku na autocestu, a vrlo gust na cijeloj dionici između Zagreba i Bosiljeva i na dionci između čvorova Sveti Rok i Zadar 2 u oba smjera. Na izlasku s autoceste na naplatnoj postaji Lučko kolona je duga je oko 6 km. Na izlasku s autoceste u smjeru Dubrovnika, na naplatnoj postaji Dugopolje kolona je oko 2 km, a na NP Karamatići i Čarapine (smjer Metković), kolona je oko 800 m.

Zbog povećanja gustoće prometa na DC76 Baško Polje (DC8) – Zagvozd povremeno se zatvara tunel Sveti Ilija u smjeru unutrašnjosti. Kolona pred naplatnom postajom Biokovo s južne strane je oko 1,5 km, a sa sjeverne oko 500m. Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t danas je do 14 sati, a bit će i u nedjelju, 7. kolovoza od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i na DC1.

Do 10. kolovoza, zbog radova na čvoru Sveta Helena bit će zatvoreni:
– izlazni krak s autoceste A4 iz smjera Goričana u smjeru Bjelovara, Vrbovca i Svete Helene;
– ulazni krak na autocestu A4 iz smjera Bjelovara i Vrbovca u smjeru Zagreba;
– ulazni krak na autocestu iz smjera Sveta Helena i Sveti Ivan Zelina u smjeru Zagreba.

Obilazak:
– smjer Goričan (A4)- Bjelovar (Vrbovec)(DC10): čvor Komin-DC3-ŽC3288 (Sveti Ivan Zelina-Rakovec)-ŽC3017 (Marinovec Zelinski-Brezovec Zelinski-Gračec)-DC10.
– smjer Goričan- Sveta Helena: čvor Komin-DC3-ŽC3017 (Marinovec Zelinski-Brezovec Zelinski-Gračec) -DC10 – smjer Bjelovar-Zagreb: DC10-čvor Vrbovec-ŽC3034 ( Dugo Selo)-čvor Kraljevečki Novaki
– smjer Sveta Helena-Zagreb: ŽC3016 ( Sveta Helena-Rakovec) ili 3017-ŽC3288-DC3-Popovec; iz smjera Svetog Ivan Zeline obilazak je: DC3- čvor Popovec.

Izvor: HAK

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije