Servisirajte i pripremite vozilo za put na more

Redoviti servisni pregledi automobila – koje je proizvođač propisao u točno određenim vremenskim i kilometarskim intervalima te su uvjet za zadržavanje tvorničkog jamstva na (novi) automobil – nisu dovoljni da bi automobil ostao u ispravnom i sigurnom stanju. Automobil je, naime, skup više ili manje kompliciranih mehaničkih i elektroničkih sklopova. Njegovi se dijelovi korištenjem troše, a nije svejedno ni u kakvim se uvjetima automobil koristi.

Pojednostavljeno, ne može se automobil voziti od jednog do drugog obveznog servisa a da ga se između dva servisna intervala ne pogleda. Ruku vlasnika treba redovito osjetiti na gumama, na šipki za kontrolu razine ulja u motoru, na spremniku tekućine za pranje vjetrobranskog stakla. Ruku servisera pak traži više segmenata – od kočnica, amortizera, upravljačkog sklopa do akumulatora, sustava rashlađivanja i osvjetljenja.

Nije tajna da održavanje automobila košta i kad nema neplaniranih oštećenja i kvarova. No, angažirate li se malo, provjerite li aktualne ponude u ovlaštenim servisima, ali i u kvartovskim radionicama, puno ćete toga moći obaviti povoljnije, a neke kontrole nude se i besplatno.

Primjerice, u Opelovim ovlaštenim salonima za jednu će vam kunu obaviti vizualni pregled vozila u 24 točke. Slične preventivne preglede za simboličnu kunu svake godine nude i Volkswagen, Škoda, Seat, Audi, Hyundai… Prije nego što se uputite u servis, provjerite ipak je li u servisu za vaše vozilo trenutačno aktualna ‘akcija za kunu’. Ako nije, unaprijed pitajte za cijenu kako biste je mogli usporediti s drugim ponudama. Do 30. lipnja u ovlaštenim Citroen i DS servisima aktualan je popust od 10% na pregled klima-uređaja.

Do kraja kolovoza za 299 kn u ovlaštenim servisima za Renaultova vozila nudi se pregled klima-uređaja, pregled stanja filtra putničkog prostora, ispitivanje tlaka rashladnog plina klima-uređaja i punjenje klima-uređaja rashladnim plinom. Za zamjenu filtra peludi u Opelovim se servisima nudi popust od 30%. Povoljnijih ponuda, dakle, ima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije