“Želim dovesti velike proizvođače u Hrvatsku”

Poduzetnik Mate Rimac u ponedjeljak je u Pressingu na N1 televiziji još jednom upozorio na probleme hrvatske birokracije, iako se otvara iznimna poslovna prilika. Izjavio je kako surađuju s proizvođačima automobila i imaju priliku natjecati se s drugim državama da možda dovedu ozbiljnu tvornicu u Hrvatsku.

No, problem je u tome što je Rimac poslao dopis Vladi prije par tjedana, a nitko mu se nije javio do prošle srijede.

No, nisu mu se javili direktno iz Vlade, već mu je ministar gospodarstva Tomislav Panenić preko službenog Twittera MOST-a poslao poziv na sastanak sljedeći tjedan. Uz napomenu da može očekivati i službeni poziv.

Rimac je tada u emisiji rekao da se ovakva prilika ne propušta, a da šutnja iz Vlade nije dobar način poslovanja. Dodao je da treba napraviti sve da se investicije ostvare, a ne ih prepustiti drugima.

– Treba micati barijere , napraviti sve što treba da se ta investicija napravi i da se olakša posao poduzetnicima – rekao je Rimac za N1.

Pozvao ga i ministar Horvat
Uz Panenića, Rimca je na kavu pozvao i ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat, koji također nije znao ništa o dopisu koji je Mate Rimac poslao.

– Ako mu na bilo koji način Ministarstvo poduzetništva i moj kabinet mogu pomoći, pozivam ga na kavu i krenut ćemo s tim – rekao je Horvat nakon sjednice Vlade. Rekao je da Rimac treba kontaktirati kabinet ministra ili tajnicu i da će brzo složiti konkretan sastanak i vidjeti što i kako dalje.

Rimac objavio pismo koje je poslao Vladi
Nakon što je dobio poziv iz Vlade, Rimac se oglasio preko Facebooka i objavio cijelo pismo koje je poslao i Vladi još 26. siječnja. U njemu navodi kako rade projekt za europskog proizvođača automobila koji namjerava graditi novi pogon za proizvodnju sljedećih modela, a razmatraju više opcija.

Rimac se pismom obratio Vladi jer misli da treba poduzeti sve da ta opcija bude Hrvatska. Dodao je i kako će se njegova kompanija uskoro opet širiti te predlaže osnivanje industrijske zone namijenjene automobilskoj industriji, piše portal 24sata.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije