VIŠE MJESTA ZA DJECU

SVETA MARIJA Nadogradnja dječjeg vrtića Kockavica napreduju izvrsno

Radovi na dogradnji Dječjeg vrtića Kockavica napreduju izvrsno. Podignuti su zidovi i postavlja se krovište, ali javio se problem sa statikom zgrade koji pri izradi projektne dokumentacije i planiranju dogradnje golim okom nije bio vidljiv

-Problem nije nerješiv, ali moramo napraviti izmjenu građevinske dozvole. Uvidom projektanta u trenutnu situaciju je uočeno da je potrebna izmjena građevinskog projekta konstrukcije zgrade kako bi isti bio usklađen s utvrđenim konstruktivnim elementima postojeće građevine, rekla je načelnica Đurđica Slamek.


Za dogradnju vrtića je Ministarstvo znanosti i obrazovanja putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti namijenilo 324.173,79 eura, dok će ostatak do ukupne vrijednosti investicije koja iznosi 645,1 tisuću eura financirati Općina. Radove na dogradnji izvodi tvrtka Tekeli d.o.o., a rok završetka projekta je do kraja kalendarske godine.


Više mjesta za djecu


Dogradnjom vrtića će se povećati kapaciteti, a izgradit će se dva dnevna boravka na katu svaki s pripadajućom terasom, prostorija za izolaciju, sanitarni čvor, ured ravnatelja i jedna manja prostorija koja će služiti kao ostava.

-Namjena donjeg kata ostaje ista kao i dosada, izravnate su jedino kosine. Novost u našem vrtiću će biti dizalo koje moramo ugraditi prema pedagoškim standardima kako bi doprema hrane i ostalih potrepština bile olakšane, a i kako bi osobe s invaliditetom imale lakši pristup, dodaje načelnica Slamek.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3599

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije