županijska bolnica čakovec

DAN LOGOPEDIJE U ŽB Čakovec u Poliklinici otorinolaringologije djeluju četiri logopeda

One su Iva Korunek Bašek, Marija Poljak Pleh, Helena Glumac i Lana Vidović

Svake godine 6. ožujka obilježava se Europski dan logopedije. Logopedija je znanost koja se bavi prevencijom, dijagnostikom i tretmanom poremećaja govora, glasa, jezika, gutanja, slušanja, čitanja, pisanja, računanja i ostalih komunikacijskih poremećaja.

Hrvatsko logopedsko društvo (HLD) na taj dan nastoji podići svjesnost o različitim komunikacijskim poremećajima te njihovim psihosocijalnim implikacijama, ali i istaknu značenje i ulogu logopeda u široj društvenoj zajednici. Logoped je neovisni stručnjak koji se bavi poremećajima u domeni komunikacije, jezika, govora, glasa i gutanja kod djece i odraslih. Međutim, kako bi se ostvario maksimalan napredak, te pružila najbolja moguća usluga pacijentima, potrebna je suradnja logopeda sa stručnjacima različitih polja, roditeljima i skrbnicima.

Tema ovogodišnjeg obilježavanja Dana logopedije je „Suradnja s drugim stručnjacima, roditeljima i skrbnicima“, a naglasak je na podizanju svijesti šire javnosti o važnosti multidisciplinarne suradnje kao i o važnosti suradnje s neformalnim pružateljima skrbi. Logoped često radi u multidisciplinarnom okruženju gdje surađuje s psiholozima, psihijatrima, pedijatrima, otorinolaringolozima, fonijatrima, socijalnim pedagozima, pedagozima, medicinskim osobljem i drugim terapeutima.

Osim suradnje sa stručnjacima različitih polja, roditelji i skrbnici važan su čimbenik u logopedskoj terapiji, posebno kod djece. Kroz timski rad i individualizirani pristup, logoped može pružiti optimalnu podršku klijentima u razvoju i unaprjeđenju njihovih komunikacijskih vještina. U konačnici, uspješna suradnja s drugim stručnjacima, roditeljima i skrbnicima ključna je za postizanje najboljih rezultata u logopedskoj terapiji.

U ŽB Čakovec u Poliklinici otorinolaringologije djeluju 4 logopeda: Iva Korunek Bašek, Marija Poljak Pleh, Helena Glumac i Lana Vidović. Logopedinje provode poslove dijagnostike i terapije za djecu i odrasle te stoje na raspolaganju za sva pitanja i savjetovanja obzirom na raznovrsnu problematiku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije