ZLATNE RUKE

ŽENE, ČUVARICE TRADICIJE Posebnu zahvalu za rad primile Marija Toplek, Verica Jančec i Slavica Mošmondor

Danas, na Međunarodni dan žena 8. ožujka, zgrada Scheier u Čakovcu bila je domaćin jedinstvene izložbe ručnih radova pod nazivom Žene, čuvarice tradicije, koja je predstavljala rezultat plodne suradnje Udruge žena Zlatne ruke Čakovec i članica Krožeka ročnih del iz Lendave

Svečano otvorenje izložbe, koje je započelo u 11 sati, privuklo je brojne posjetitelje, zaljubljenike u tradicionalne ručne radove i umjetnost.

Na izložbi su se mogli razgledati raznoliki radovi, svaki odražavajući vještinu i kreativnost članica ove vrijedne udruge.

Udruga Zlatne ruke osnovana je 2006. godine, a ovom prilikom priznanja su primile: za 15 godina Marija Toplek i Verica Jančec, te za 5 godina Slavica Mošmondor. Priznanja i cvijeće uručile su tajnica udruge Katarina Gašparić i zamjenica predsjednice Katarina Kovačić.

Posjetitelji su imali priliku istražiti bogatu paletu ručnih radova, uživati u raznolikosti tehnika i materijala korištenih u stvaranju svakog pojedinog komada. Izložba je bila otvorena tijekom 8. ožujka od 11 do 18 sati, a također je bila dostupna i dan kasnije, 9. ožujka, od 9 do 17 sati, omogućavajući širokom krugu ljubitelja umjetnosti da doživi ovu posebnu izložbu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije