ŽENA, MAJKA, LAVICA

MONIKA BARANIĆ (30) IZ GARDINOVCA U 17. godini postala je majka, a s 25 pobijedila rak debelog crijeva!

Život Monike Baranić iz Gardinovca donosi snažnu priču hrabrosti i odlučnosti

Majci 13-godišnjeg Karla dijagnosticiran je opaki rak, ali Monika Baranić, uz podršku obitelji, pokazala je iznimnu snagu i pozitivan duh te pobijedila tešku bolest.

Život Monike Baranić iz Gardinovca donosi snažnu priču hrabrosti i odlučnosti. U dobi od samo 25 godina suočila se s dijagnozom raka debelog crijeva, ali unatoč teškim trenucima, uspjela je nadvladati bolest zahvaljujući pozitivnom pristupu životu.

Monikin životni put postao je izazovan već sa 17,5 godina kada je postala majka, a borba protiv raka započela je u studenom 2019. godine. Njezina priča postaje izuzetno inspirativna, s ožiljcima i stomom (vrećicom) kao podsjetnikom na sve prepreke koje je savladala.

Doktor Željko Vojnović iz varaždinske bolnice pratio je Monikinu borbu, redovito je odlazila na kontrole, a svaka posjeta bila je korak bliže ozdravljenju. Monika nam je otvoreno podijelila kako se prisjetila trenutka kada je prvi put osjetila bolove u trbuhu i kada je dijagnoza postala stvarnost.

– Par dana prije Svih svetih liječila sam upalu mjehura. Najgore mi je bilo na sam 1. studenog, imala sam temperaturu, povraćala. Moj život je tada krenuo drugim smjerom. Na hitnoj pomoći, otkrili su tumor na debelom crijevu velik 5,5 centimetara. Bio je to trenutak kada sam shvatila da ću morati biti jača od bolest, prisjetila se Monika.

Nakon brze i rizične operacije, Monika je prošla kroz dva tjedna oporavka, noseći ožiljke kao simbol svoje snage. Slijedile su kemoterapije, koje su predstavljale novi izazov, ali uz podršku obitelji, Monika je hrabro koračala prema ozdravljenju.

Monikina priča otkriva njezinu izuzetnu snalažljivost i unutarnju snagu koja ju je potaknula da prebrodi sve prepreke. Unatoč teškim trenucima, Monika je zadržala svoj pozitivan stav prema životu, a njezina priča služi kao podsjetnik da snaga volje može nadvladati čak i najteže izazove.

Monika je poslana u invalidsku mirovinu s 29 godina, ali njezina odlučnost i hrabrost ne blijede. Ona je živa inspiracija za sve nas, podsjećajući nas da svjetlo nade može zasjati čak i u najmračnijim trenucima života.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije