odbojka

SUPERLIGA Susjedski derbi: Odbojkaši Centrometala slavili u gostima kod Cratis Varaždina

Centrometal se sa skorom 15-5 nalazi na četvrtom mjestu na tablici

OK CRATIS VARAŽDIN – OKM CENTROMETAL 2 : 3 (18:25, 25:20, 25:19, 26:28, 9:15)
Arena Varaždin, gledatelja 300
Suci: Humski, Maganić (oba Zagreb)

Varaždin: Somođi, Mezak, Oršolić, Kucljak, Mandura, Čilaš, Dautbašić, Mamić, Stojić, Mišlov, Senčar, Ivić, Haluma (trener Đolonga)
Centrometal: Šućur, Lučić, Juras, Marko i Matej Martinko, Novak, Rendić, Jengić, Peterlin, Marciuš, Zelenika, Ceilinger, Radoš, Vuk (trener Novak)

Centrometal je odlično ušao u utakmicu. Sredinom prvom seta vodili su Međimurci s 12:7. Dobri u svim segmentima igre dominiraju i dalje. Nešto kasnije vode 19:13. Do kraja seta to su i povećali na konačnih 25:18. No u drugom setu to više nije bilo tako. Varaždinci igraju sve bolje i vode 13:9. U jednom trenutku Centrometal je smanjio na 17:15. No domaći drže ritam i s 25:20 dolaze do poravnanja. Varaždinci mnogo bolji i u trećem setu. Vodili su s 8:3, pa 18:13.

Međimurci niti blizu izdanja s početka utakmice gube ovaj set s 25:19. Ništa bolje po njih nije krenuo niti četvrti set. Kod 3:0 za domaćina Rendića mijenja Jengić. Varaždin razigran, sve im polazi za rukom i izgleda da je utakmica rješena kod 19:10. Tada se u igru vraća Rendić. Centrometal diže nivo igre. Prednost se smanjuje ali domaći ipak vode 22:18. S četiri uzastopna poena Centrometala rezultat je poravnat na 22:22. Nervoza u domaćim redovima. Došao je Varaždin do tri meč lopte no gosti tu prolaze uvijek u prvom napadu. Imao je Oršolić kontru na meč loptu ali je otpucao u aut.

Kad je Centrometal došao do set lopte odmah je prvu iskoristio za 26:28. U tim trenucima domaći su navijači potpuno zanijemili, gostujući su bili velika podrška u izjednačenju na 2:2. Oskoljeni Međimurci vode 8:4 na promjeni strana. Kratki povratak Varaždina na 9:11. No do kraja više nisu osvojili niti poen i Centrometal slavi pobjedu u utakmici u kojoj su pola sata ranije bili jako jako daleko od pozitivnog rezultata.

Centrometal se sa skorom 15-5 nalazi na četvrtom mjestu na tablici. Treća osječka Mursa ima isti skor uz mnogo bolju set razliku. Varaždinci su i dalje peti s istim brojem bodova kao i šesta Marsonia. U sljedećem kolu Centrometal dočekuje momčad Zadra koja još nikog nije pobijedila u ligi. Utakmica u Strahonincu započinje u 18,30 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije