DEKANOVEC-PODTUREN

POLICIJA OBILAZI LOVCE Tko je Fazana uhvatio za vrat?

Nakon anonimnih prijava policija obilazi lovce te je pokrenuto kriminalističko istraživanje

U Lovačkom društvu Fazan Dekanovec – Podturen vrije. Policiji stižu anonimne prijave u kojima se proziva vodstvo udruge te se spominju nezakonite radnje. List Međimurje primio je dopis potpisan s “nezadovoljni članovi”, kojim nas obavještavaju o slučaju:

– Članove društva i širu javnost zanima zašto policija dolazi na kućna vrata svakog lovca, vezano uz nepravilnosti rada predsjednika i članova izvršnog odbora. Tražimo da se sazove izvanredna skupština društva – sukus je tog dopisa.

On je, budimo iskreni, nemušto sročen. S jedne strane, nema ni riječi o tome kakve bi se to konkretne nezakonitosti odvijale u Fazanu. S druge strane, ovo je jedna od misli iz dopisa:

Gdje ima novca…

– Lovstvo, uzgoj, zaštita i lov divljači je za sve one koji se time bave jednaka djelatnosti u načinu rada s malim razlikama u samom pristupu i izvršenju ove djelatnosti – piše, što god to značilo.
No nije sad bitno, jer nezadovoljstvo očito postoji, a netko smatra kako ima i nezakonitosti. Po službenoj dužnosti policija se stoga morala prihvatiti posla i obići teren.

– Policija provjerava navode iz prijave te je u tijeku kriminalističko istraživanje – potvrdio nam je Radovan Gačal, glasnogovornik Policijske uprave međimurske.

Ovo ne znači da će nešto biti otkriveno, a opet, sve je moguće. Gdje ima novca, tu ima i onih koji bi ga rado omirisali. Istraživanje će pokazati…

Pitali smo Pericu Hajdarovića, načelnika Općine Podturen, zna li što o previranjima u Fazanu. Rekao nam je kako nije upoznat sa slučajem. Iz svojih izvora pak smo doznali neke argumente kojima barataju nezadovoljni:

– Riječ je o nutarnjim previranjima po pitanju lovačke politike. Na primjer, je li netko ustrijelio jelena, a prijavio je srnu, ili gdje je završio but… Ima i pitanja gdje su novci od članarina i prodaje neke zemlje te jesu li u redu financijski izvještaji – ispričala nam je osoba koja zna više detalja, ali želi ostati anonimna.

Unutarnja previranja?

Za kraj, nazvali smo predsjednika Fazana Jasmina Jambrošića iz Turčišća. Spremno nam je odgovorio na neugodna pitanja:

-Da, riječ je o unutarnjim previranjima. Skupštinu ćemo svakako imati i to izbornu. Mandat ide kraju i ona će biti održana kroz mjesec dana. Ja sigurno više neću biti predsjednik, dosta mi je bilo gluposti. Dva-tri pojedinca rade razdor u društvu. Financije nam idu preko Lovačkog saveza Međimurske županije, preko njih plaćamo račune. Odmah bi se vidjelo da nestaju novci s računa koje predajemo Fini. Odstrel pak radimo onoliko koliko na to imamo pravo, na temelju lovno-gospodarske osnove – kazao nam je predsjednik Jambrošić i dodao “neka samo policija napravi svoje”.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3591

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije