vijesti iz kuglanja

KUGLANJE Kako su igrale međimurske ekipe?

Zanatlija sve bliže Drugoj ligi

Iako su se svojski trudili vlastitim snagama dotjerati kuglanu radi postizanja što boljih rezultata kuglačima Željezničara niti to nije pomoglo. Nakon što su u prošlom kolu odigrali najbolji ovosezonski rezultat u ovom, 12. kolu HEP hrvatske kuglačke super lige, opet su se vratili starim rezultatima. U goste je došla momčad Osijeka, odigrala odličnu utakmicu i maksimalno porazila domaćine.

Susret nije mogao gore započeti za Željezničar. Dva kuglača nisu uspjela srušiti niti 500, a Zoran Jagić, koji je srušio 606 čunjeva, niti s tim odličnim rezultatom nije uspio doći do poena, pa su gosti odmah poveli 2:0. Slično se dogodilo i u drugom bloku. U njemu je Denis Košak srušio 604 čunja, ali niti njemu to nije bilo dovoljno za poen, a Josip Filajdić (564) protiv ovako dobrog protivnika nije bio konkurentan. Još manje je bio konkurentan Predrag Turk (544) u zadnjem bloku, a opet vrlo dobri Igor Ružić (598) za 4 čunja je bio prekratak za počasni poen. Tako su odlični gosti, a nešto i raspored nastupa u dvobojima, doprinijeli da domaćini nisu osvojili niti poen. Sljedećeg vikenda su kuglači Željezničara slobodni jer su susret odigrali unaprijed, a za dva tjedna gostuju kod Velebita u Otočcu.

DRUGA HRVATSKA KUGLAČKA LIGA – POVRATAK POBJEDAMA

Druga momčad čakovečkog Željezničara u 14. kolu 2. hrvatske kuglačke lige bila je domaćin Obrtniku iz Oroslavja i pobijedila 6:2, s uvjerljivih 125 čunjeva razlike i s odličnih 3.304 momčadskih čunjeva. Iako je rezultat na kraju uvjerljiv do pobjede nisu došli bez poteškoća. U prvom bloku siguran je bio najbolji pojedinac Goran Vrček s 585 srušenih čunjeva, a Luka Štrukelj (553) je imao sreću što mu protivnik nije bio težak tako da je Željezničar 2 poveo 2:0.

Međutim u drugom bloku oba poena pripala su gostima, a u njemu su za domaćine igrali najstariji (Božidar Igrec 533 čunja) i najmlađi (Borna Murić -523 čunja) kuglač u momčadi. Tako se u zadnji blok krenulo 2:2, uz 46 čunjeva plusa za Željezničar 2. U zadnjem bloku neizvjesnosti je bilo u prvoj polovici nastupa, a onda su se domaći kuglači Zvonimir Turk (577) i Luka Hojski (533) razigrali pa je susret odlučen.

TREĆA HRVATSKA KUGLAČKA LIGA – ZANATLIJA PREMA DRUGOJ

Četrnaestim kolom završen je dio prvenstva 3. hrvatske kuglačke lige u kojemu je sudjelovalo sedam momčadi, a od sljedećeg vikenda igra se doigravanje prve četiri momčadi dosadašnjeg prvenstva u kojemu će s velikom prednošću nastupati čakovečki Zanatlija, obzirom da ima 6 bodova prednosti iz prvog dijela prvenstva. Zato smo gotovo sigurni da će nakon sljedećih 6 kola završiti na prvom mjestu i plasirati se u 2. hrvatsku kuglačku ligu.

Inače u 14. kolu Zanatlija je bio slobodan, Prosvjetar je poražen 3:5 od koprivničkog Željezničara na domaćoj kuglani, a Dubravčan je bio u borbi za 4 sudionika doigravanja i za plasman mu je trebala pobjeda 6:2 protiv križevačke Elektre. Nažalost u tome kuglači Dubravčana nisu uspjeli, izgubili su 3:5, zbog 1 čunja. Protiv favoriziranih gostiju Prosvjetar je krenuo odlično i zahvaljujući Ivanu Pigacu (568) i Stjepanu Blažeku (535) poveo 2:0. U drugom bloku imao je „crnu rupu“ i taj izrazito slabi rezultat (454) je presudio za konačnog pobjednika, dok je za neriješeno presudilo i to što je Ilija Višić (516) i s više srušenih čunjeva ostao bez poena.

U zadnjem bloku, ove sezone pouzdani Josip Šarić (545), osvojio je treći poen, a protiv najboljeg gostujućeg kuglača Šaška (612) Emil Horvat (523) nije mogao. Dubravčan nije iskoristio priliku za doigravanje, a malo peha imao je već u prvom bloku kada je Siniša Zidar (534) bio u čunjevima bolji od protivnika, ali su setovi bili 1,5:2,5 pa je umjesto 3:0 nakon prvog bloka bilo 2:1 za Dubravčan. Poene su osvojili Željko Igrec (523) i Hrvoje Grotić (505).

U drugom bloku do poena dolazi samo Ivan Harandi (524) i tu je kraj nadi o doigravanju. Moramo pri tome primijetiti jednu nelogičnu zamjenu (osim ako nije bilo riječi o povredi) koja je pomogla pobjedi Križevčana. Ukupno Elektra je pobijedila 5:3, za jedan čunj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije