TJEDAN SMIJEHA U VARAŽDINU

U JUBILARNOM TONU Uskoro počinje 15. Tjedan Smijeha u Varaždinu!

Ove godine, jubilarni 15. Tjedan smijeha obećava nezaboravnu zabavu i obilje smijeha! Uz vrhunske komedije u HNK Varaždin, smijeh će se osim Varaždinske županije, proširiti u još šest županija.

Najveći i najposjećeniji kazališni festival u Hrvatskoj – Tjedan smijeha, mnogobrojnu publiku razveselit će od 1. do 10. ožujka 2024. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu. Više od 70 predstava namijenjenih svim uzrastima donose široku paletu smijeha u kojoj će svatko pronaći nešto za sebe.

Ovogodišnji festival u jubilarnom je tonu pa će tako 15. po redu Tjedan smijeha obogatiti i tri jubilarne izvedbe predstava Kerekesh Teatra. Predstava “Ja, trudnica” ponosno slavi svoju 100.-tu izvedbu, dok će predstava “Ljubaf” imati 150.-tu izvedbu. Važno je spomenuti i da će predstava “Skupština” prema kojoj je snimljen najgledaniji hrvatski film 2022. godine “Marginalci”, u sklopu festivala doseći impresivnu brojku i igrati svoju 300.-tu izvedbu.

Jubilarno izdanje 15.-tog Tjedna smijeha, otvaramo sa premijerom najnovije predstave Kerekesh Teatra pod nazivom “Babinjak”. Tekst i režiju potpisuje Ljubomir Kerekeš, a što je članice Udruge žena “Moramo” navelo na pljačku lokalne mesnice te kako su se u tome snašle, ne propustite pogledati u petak, 1.3. u dva termina – u 18 i 20:30 sati!

Koje će vas još predstave nasmijati u deset dana festivala, pogledajte ovdje:

  1. ožujak – BABINJAK (premijera!) – Kerekesh Teatar 18:00 i 20:30h
  2. ožujak – PRAČOVJEK – GK Zori dom, Zakon Tetar i Theatre Mogul 20:00h
    – PUNI PANSION – BGlad produkcija – 22:00h (Europa Media)
  3. ožujak – MAMA JE KRIVA ZA SVE – Scena Gorica – 11:00h
    – TESTOSTERON – Ludens Teatar i Teatar EXIT – 20:30h
  4. ožujak – ZAGREPČANKE I STATIČAR – Kazalište Komedija – 20:00h
  5. ožujak – TRAŽI SE NOVI SUPRUG – Satiričko kazalište Kerempuh – 20:00h
  6. ožujak – MALI RAJ – Glumačka družina Histrion – 20:30h
  7. ožujak – TINDERELLA – Mali Teatar- 20:30h
  8. ožujak – KAD UDARI JUŽINA – BGlad produkcija – 20:30h
  9. ožujak – GOLA ISTINA – Aleks i Bara – 20:30h
    – KAD JE GUSTO, SAMO RIJETKI – Teatar Puna kuća 22:00h (Europa Media)
  10. ožujak – DNEVNIK PAULINE P. – Žar ptica – 11:00h
    – RECI MI DA SE ŠALIŠ – Goran Vinčić – 18:00 i 20:00h

Predstave će se održati u HNK u Varaždinu, a ulaznice za sve predstave već se mogu kupiti na blagajni HNK u Varaždinu, suvenirnici na Korzu, Optici Ghetaldus i Tisak Media centru. Online u sustavu Entrio.hr ulaznice su dostupne OVDJE (link: https://bit.ly/3vKUYzR).

Osim predstava, 15. Tjedan smijeha donosi i 8. Međunarodnu izložbu karikaturista pod nazivom “Olimpijada smijeha”. Publika će imati priliku razgledati sve izložene radove u foyeru HNK u Varaždinu i sudjelovati u glasanju. Glasovi publike odredit će najbolje radove, a nagrađeni karikaturisti bit će nagrađeni novčanim iznosom i priznanjem.

Dopustite nam da vas nasmijemo! Vidimo se na 15. Tjednu smijeha!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije