ČEHOVEC

FOTO/VIDEO Treće izdanje ‘Fčofci pre kovačnici’ – Čehovec slavi tradiciju i zanatstvo

Danas je u Čehovcu održano treće izdanje manifestacije pod nazivom "Fčofci pre kovačnici"

Podsjetimo, tradicijsko-glazbena manifestacija ima za cilj očuvanje vrijednosti zanatstva, tradicijskog načina života, te njegovanje marljivosti, druženja i podupiranja vlastite zajednice. Čehovec, iako maleno selo, ponosi se svojom bogatom tradicijom.

Kovačnica “Fčofci” nalazi se na istom mjestu već više od 150 godina, što dodatno svjedoči o važnosti očuvanja zanatskih vještina i kulturne baštine.

Čehovec je također poznat kao mjesto iz kojeg je ponikao i proširio se zvuk glazbene tradicije Međimurja i Hrvatske, te je manifestacija “Fčofci pre kovačnici” idealna prilika za proslavu i promociju ovog naslijeđa.

Vrhunac programa bilo je natjecanje u potkivanju, koje je privuklo pažnju mnogih posjetitelja. Defile s konjskim zapregama, prezentacija međimurskih konja i akrobacije na plemenitim životinjama dodatno su obogatili manifestaciju, pružajući posjetiteljima jedinstveno iskustvo. Spomenimo i puhački orkestar i mimohod kroz Čehovec.

Manifestacija “Fčofci pre kovačnici” uspješno je spojila očuvanje tradicije s modernim elementima, stvarajući nezaboravno iskustvo za sve posjetitelje. Također, manifestacija ne samo da njeguje sjećanje na prošla vremena, već i inspirira buduće generacije da cijene i nastave tradiciju zanatstva u Čehovcu i šire.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije