trening s ivanom posavec

VIDEO Koja je to najbolja i najzdravija dijeta?

Dijete su često teške i zamorne, upravo zbog toga traju kratko, no, kako dugoročno održati režim zdrave prehrane i postići rezultate?

Najbolja dijeta je ona koja je u vašem slučaju održiva jer ako dijeta uključuje malo hrane i puno gladovanja vrlo vjerojatno neće trajati dugo, čekat ćete dan kada se vraćate na staro, ali se tako vraćaju i izgubljeni kilogrami koje ste možda putem uspjeli otopiti. Opet nastupa nezadovoljstvo i tako se već godinama vrtite u krug.
Pa što onda radite krivo?


Prije svakog novog režima u koji se upuštate, dijeta-trening potrebno se preispitati, jesam li ja za to spremna/an, jesam li dovoljno upućen/a i što konkretno ona za mene znači? Kakvu „žrtvu“ bi trebala/o dati, ako ona postoji i da li je to sve vrijedno mojeg vremena, novca…


Opustite se, uvijek ima rješenja, pa čak i za one velikog apetita, kao ja, koja uvijek može jesti. Nemojte tražiti planove prehrane, ili ih kupovati, dovoljno je malo vašeg angažmana i neželjeni kilogrami će se otopiti. Hranite se što više organski, jedite kada vam se jede, ako do podne ne jedete i nemate tu naviku, pustite, jedite u podne, ali pazite na namirnice koje birate za prvi obrok u danu, e tu je kvaka, u pažljivo odabranim obrocima, umjesto pekarskih proizvoda jedite jaja, sir, povrće, voće, za ručak ili glavni obrok u danu (u kojem god terminu) jedite meso, ribu, kaše, rižu, povrće i žitarice. Kao međuobrok pojedite jabuku ili neki visokoproteinski jogurt, skyr ili nešto slično.


Ukupan dnevni unos treba biti manji od potrošnje, stoga gledajte na to da vam je tanjur pun hrane, ali da sadrži manje kalorija od istog takvog na izgled manje pun, s loše odabranim namirnicama ali jednakim brojem kalorija. Pametnim obrocima izbjegnite glad, stvorite dugoročnu zdravu naviku i izbjegnite mogućnost debljanja.
Trening za napredne vježbače u kućnoj ili gym verziji.


Dobro jutro šipkom ili u kućnoj verziji bučicama


Stražnji iskorak šipkom ili u kućnoj verziji bučicama


Veslanje u pretklonu trupa bučicama


Rameni potisak bučicama

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije