TRENIRAJMO S IVANOM

IDEMO VJEŽBATI! Koji trening je najbolji za gubitak neželjenih kilograma?

Vježbanje je danas potreba, a ne luksuz, kako su do nedugo smatrali mnogi

Bez obzira na dob, spol, trenutno psihofizičko stanje i ciljeve vježbati bi trebali svi, međutim nije svako vježbanje najbolje vježbanje pa je važno pažljivo odabrati program.

Kada pričamo o gubitku kilograma, tada postoji samo jedan put do cilja –povećana potrošnja i smanjen unos na dnevnoj bazi. Da lakše shvatite, vježbati svaki dan, odabrati dijetu koja je pametna, održiva i koja će na koncu dugoročno ostvariti rezultate.

Kratkoročne dijete često završe loše, s vraćanjem kilograma na staro, stoga birajte namirnice pametno, nemojte gladovati, hranite se sezonski i trenirajte.

To je jedini ispravni put do cilja.

Vježbači na početku najviše ciljaju na vanjski izgled jer se zbog nekoliko kilograma više, ili manje, odlučuju na trening, međutim, kada pojedinac zagrebe dublje tek tada shvati da je vježbanje stil života, nešto što je dobro za i to više ne postaje lov na manjak kilograma već lov na mišiće. Želimo čvrsto i snažno tijelo prije svega, ono koje ne trpi razna bolna stanja nego ono koje živi bezbolan i sretan život. To ćete postići jedino uvođenjem zdravih životnih navika, zdravom prehranom i kretanjem.

Našem tijelu treba adekvatna mišićna masa koja održava rad tijela s minimalno boli u svakodnevnim izazovima kojima ga izlažemo. Rad na svim sposobnostima čini nas snažnim, izdržljivim i dugo mladim, pa koliko god nam se čini da naše tijelo može podnijeti puno udaraca, ono je zapravo krhko i trebamo se prema njemu ponašati pažljivo. Kako kroz dan koristimo loše obrasce kretanja, tako je potrebno organizirati kroz tjedan, barem tri dana po šezdeset minuta trening izdržljivosti i jakosti.

Osim što ćete treningom poboljšati držanje, popraviti posturu, ojačati ukupnu muskulaturu, smanjiti postotak potkožnog masnog tkiva, poboljšati fizičko i metalno stanje, poboljšat ćete život jer ćete bolove smanjiti na minimum i živjeti sretnije.

Pa kako onda odabrati program za nas? Ovo je pitanje koje si svaki vježbač mora postaviti neposredno prije početka vježbanja i biti spreman na kompromis. Često osobe koje nikada nisu bile aktivne očekuju zabavu, ali trening je jedno,a zabava je drugo.

To ne znači da nam je na treningu ružno, već bi prvo trebali prihvatiti činjenicu, da ako želimo napredak, moramo raditi. Ono što vam ja preporučujem su funkcionalni treninzi, pilates, joga i slični programi vježbanja.

Kratki kućni trening medicinskom loptom za početnike;

1. Rameni most x10 u 5 serija

2. Kratko podizanje trupa x10 u 5 serija

3. Leđna ekstenzija x10 u 5 serija

4. Upor na šakama + tap lopta x10 u 5 serija

5. Ruski twist x10 u 5 serija

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije