Neka vrtne stolice pričaju vašu priču

Lesnina vrtne stolice za svačiji vrt

Boravak u vrtu, prirodi ili šumi dokazano utječe na bolje zdravlje. Naime mnogi su znanstvenici dokazali da čak samo pola sata boravka u vrtu tj. prirodi može imati značajan utjecaj na naše psiho-fizičko zdravlje. S prvim zrakama sunca i cvrkutom ptica osim što se budi priroda budi se i naša potreba za sve češće boravke u vrtu i uživanje u udobnosti naših vrtnih stolica.

Jedva dočekano sunce, topliji i duži dani pripremaju nas za sezonu boravka na otvorenom. Sukladno tome potrebno je prikladno opremiti vrt funkcionalno kvalitetnim vrtnim stolicama i namještajem koji će nas mamiti van. Nadolazeći topliji mjeseci donose sa sobom razdoblje u kojem želimo provoditi što više vremena na svježem zraku i u prirodi pa naš vrtni prostor koji koristimo za druženja mora imati gotovo jednaku funkciju kao dnevni boravak ili blagovaonica unutar stana.

Vrtni namještaj trebao bi uključivati vrtne stolice koje će nam omogućiti potreban odmor i opuštanje. Vjerujemo kako nismo jedini koji vole nakon finog proljetnog obroka zatvoriti oči i upijati toplinu sunca. Ponuda vrtnih stolica zaista je raznolika. Osim što se vrtne stolice mogu pronaći u raznim cjenovnim razredima tako se mogu pronaći i razni modeli.

Vrste vrtnih stolica

Klasične vrtne stolice neutralna su baza koju možete nadograđivati dodacima i ostalim vrtnim namještajem. Iako naizgled obične, osigurat će ugodno sjedenje, a nasloni za ruke i leđa stvaraju još veću udobnost. Vrtna stolica s višim naslonom omogućit će da naslonite glavu čime se rasterećuje vrat i smanjuje napetost u ramenima. Upravo zbog toga,  ove su vrtne stolice jedno od omiljenih rješenja prilikom opremanja terasa ili balkona. Idealno rješenje za manje balkone ili terase svakako su sklopive vrtne stolice jer se mogu jednostavno preklopiti i pospremiti, ali i jednako brzo vratiti u upotrebu. Zahvaljujući svojim funkcijama omogućavaju praktičnost i uštedu prostora, ali ih možete nositi i na izlete ili kampiranje jer tako sklopljene neće zauzimati puno mjesta u prtljažniku automobila. Za uštedu prostora poslužit će i složive vrtne stolice koje se nakon korištenja jednostavno mogu složiti jedna na drugu i tako zauzeti jako malo mjesta u podrumu ili garaži prilikom pospremanja.

Mekani vrtni jastuci u raznim bojama svakako će doprinjeti osjećaju komfora u vašem vrtu.

Materijali i održavanje 

Vrtovi su svojevrstan produžetak dnevnog boravka ili blagovaonice pa prilikom njihovog opremanja treba obratiti posebnu pažnju pri odabiru namještaja, opreme i dodataka kako bi se postigla jednaka razina udobnosti kao i u unutrašnjosti stana. 
U pravilu su okviri vrtnih stolica izrađeni od plastike, drveta ili metala, dok su sjedišta izrađena od sintetičkih vlakana što ih čini otpornima na sve vremenske uvjete i fleksibilnima. Drvene vrtne stolice privući će svojim lijepim izgledom, toplinom te visokom razinom izdržljivosti dok će metalne vrtne stolice s metalnim okvirom oduševiti svojom stabilnošću. Ono što je od iznimne važnosti je da materijali budu ugodni za kožu i otporni na vremenske uvjete, posebno ako će cijelu sezonu biti na otvorenom. Modele vrtnih stolica birate prema stilu koji želite postići. Crna ili svijetlo siva boja izvrsno će pristajati modernoj terasi, a iznimno lijep prostor postići ćete i kombinacijom metala i drveta. Drvene vrtne stolice stvorit će prirodan i ugodan ambijent, dok ćete metalnim stolicama postići moderan ili romantičan stil, ovisno o jastucima i dodacima. Stavite li naglasak na vrtne stolice u boji svoj vrtni prostor ćete obojati i pružiti mu šarenilo i veselje. 
Održavanje vrtnih stolica također je bitno ukoliko želite da vam potraju duže. Tijekom mjeseci u kojima se ne koriste, vrtne stolice trebale bi imati kvalitetnu zaštitu: prekrijte ih odgovarajućom vodootpornom navlakom ili ih, ako imate mogućnost, pohranite u zatvoren prostor kako biste ih očuvali što je duže moguće. Neovisno o kojem materijalu je riječ, vrtne stolice su jednostavne za čišćenje i obično ih je dovoljno prebrisati suhom krpom. Ipak, želite li ih adekvatno održavati savjetujemo da drvene vrtne stolice premažite uljem ili jednim slojem boje svakih 6 mjeseci, a one metalne ili plastične prebrišete mokrom krpom i sapunom. 

Tko kaže da ne možete unijeti dašak plaže u svoj dom? Zavalite se u vrtnu stolicu te uživajte u suncu uz šalicu dobre kave i u dobrom društvu ili štivu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije