POSTANITE DIO TIMA

Ulaganje u zaposlenike i razvoj poslovanja u EKO MEÐIMURJU

Gospodarska kriza potaknuta visokim cijenama energenata i inflacijom u Hrvatskoj, baš kao i u ostatku svijeta, posljednjih mjeseci ne jenjava. Unatoč tome postoje tvrtke koje tim izazovima uspješno odolijevaju te osiguravaju visoku zaposlenost kapaciteta, stalne investicije u nove tehnologije te kontinuirano povećavaju primanja zaposlenika

Upravo takav primjer pronašli smo u EKO MEÐIMURJU d.d. iz Šenkovca, što je bio povod za razgovor s članom Uprave Vedranom Babićem.

Kakve ste mjere poduzeli u EKO MEÐIMURJU d.d. da bi svojim zaposlenicima ublažili pritisak na standard?

– Svjesni smo nepovoljnih okolnosti u kojima smo se svi zajedno našli uslijed inflacije i odlučili smo direktno pomoći svim zaposlenicima kako bi i uz rast troškova povećali standard.

Cilj nam je biti među najboljim poslodavcima u regiji te smo posljednjih godina, često i više puta godišnje prilagođavali rangove plaća, a samo unazad zadnjih godinu dana primanja naših zaposlenika kumulativno su rasla 25%. Kako bi osigurali položaj poželjnog poslodavca, iskusni zaposlenici na deficitarnim proizvodnim radnim mjestima poput zavarivača i bravara mogu očekivati rang plaća od 1100 do 1400 eura, ovisno o razini vještine. I ovdje pričamo o neto primanju na odrađenih 174 sata mjesečno. Na razini kolektiva imamo ugovorene i sve dodatke na plaću poput dodataka za rad u smjenama i dodatka za prekovremeni rad od 50% više. Također, naše zaposlenike dodatno nagrađujemo pa je tako u 2022. godini svakom zaposleniku prije Božićnih blagdana isplaćeno i 6.000 kn božićnice i nagrade za radne rezultate.

Plaća je bitna, ali ne i jedina komponenta zadovoljstva zaposlenika. U tu svrhu bitno nam je osigurati kvalitetan i uredan radni okoliš uz zadovoljavanje svih uvjeta zaštite na radu. Također, svake godine ulažemo značajna sredstva u proizvodnu opremu. Trudimo se našim zaposlenicima osigurati i kvalitetan balans između poslovnog i privatnog života. Stoga smo fleksibilni u određivanju prekovremenih sati i izbora smjene u kojoj se radi te zaposlenicima izlazimo u susret prema individualnim potrebama, govori Babić.

Kako to sve postižete?

– Budući da radimo s najboljima, trudimo se pratiti ih u svim segmentima. Sve to postižemo kontinuiranim investicijama i stabilnom suradnjom s našim inozemnim kupcima. Prošle godine realizirali smo investicije u visini od 3 milijuna eura u proizvodnu opremu, strojeve i solarnu elektranu. To nam pomaže da budemo produktivniji uz niži utrošak energije koju sada velikim dijelom dobivamo iz obnovljivih izvora. Što se tiče energenata, instalirali smo i vlastito postrojenje za ukapljeni naftni plin kao alternativu dobavi zemnog plina.

Naši kupci su velike internacionalne kompanije Liebherr, Komatsu, Caterpillar, Wirtgen group, Rubble Master i drugi te za njih proizvodimo dijelove strojeva poput kabina, rezervoara, konzola, drobilica i raznih strojnih dijelova, a isporučujemo i završno montirane strojeve. Ponosni smo na to što stvaramo strojeve koji grade svijet oko nas.

Što očekujete od godine koja je pred nama?

– Očekujemo izazovnu gospodarsku situaciju sa svim aktualnim izazovima u gospodarstvu i društvu, ali smo vrlo optimistični jer je naša knjiga narudžbi za 2023. godinu već popunjena. To je rezultat kontinuiranog rada cijelog tima EKO MEÐIMURJA kojemu i ovom prilikom zahvaljujem.

Sklopili smo dobre poslove s našim partnerima, širimo poslovanje i u potrazi smo za kvalitetnim zaposlenicima koji će upotpuniti naš tim. Želja nam je da naši zaposlenici budu zadovoljni i trudimo se ispuniti sva njihova očekivanja.

Stoga pozivamo zavarivače, bravare, lakirere, skladištare, glodače/tokare i pomoćne radnike da nam se jave osobno, na tel: 040 343 540 ili na e-mail: posao@eko.hr i kažu nam svoja očekivanja, a mi ćemo ih nastojati ispuniti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije