AKTUALNO

Braća bježala policijskoj potjeri, pa sletjela s ceste i okrenula se na krov - nakon dvije godine osuđeni su na sudu u Slunju

Braća bježala policijskoj potjeri, pa sletjela s ceste i okrenula
se na krov - nakon dvije godine osuđeni su na sudu u Slunju
Široko Polje: Jedna osoba smrtno stradala u prometnoj nesreći 30.11.2018., Siroko Polje - Prometna nesreca u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Policija je zatvorila promet i nikome ne dozvoljava prolazak. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Općinski sud u Karlovcu, odnosno njihova Stalna služba u Slunju osudila je s 14.500 kuna kazne 29-godišnjaka iz Zadra te njegovog brata s 5.000 kuna kazne zbog niza prekršaja, koje su počinili 31. siječnja 2018. godine oko 17.25 sati u drami koja je za njih mogla završiti tragično.

Jedan od braće, naime, a kobnoga dana vozač VW Golfa V zadarskih registracijskih oznaka, nije se zaustavio na traženje policije, te je potom sletio s ceste i okrenuo vozilo na krov.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dvojica slunjskih policajaca promet su kontrolirala u Grabovcu. Jedan od njih palicom "stop" pokušao je zaustaviti to vozilo koje se kretalo u opravcu juga. Vozač je malo usporio, te se činilio kao da će stati, no onda je naglo ubrzao i krenuo bježati. Policajci su sjeli u svoje vozilo, uključili "rotirke" i krenuli u potjeru. Zbog prebrze vožnje Golf je u lijevom zavoju sletio s ceste i udario u zamljano-kameni usjek, prevrnulo se na krov i tako ostalo.

Vozač je iz vozila izašao kroz vrata suvozača i dao se u bijeg, dok je suvozač ostao sjediti na svojoj sjedalici. Policajac je uočio da je vozač pritom odbacio neki paket. Nakon nekog vremena ga je sustigao.

Oba mladića potom su uhićena, na mjestu događaja je obavljen očevid te je uslijedila istraga kojom su utvrđeni razlozi njihova bijega. Istraga je pokazala da mladić koji je vozio Golfa nikada nije imao položen vozački ispit B kategorije.

Osim toga, utvrđeno je da je u paketu koji je odbacio u bijegu bilo 20 grama droge cannabis marihuane, dok je kod njegovog brata pronađeno 50 grama iste takve droge.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!