KEKSI, KOLAČI I KALENDARI

PECI I POMOZI Prikupljali donacije za pomoć čakovečkom azilu ‘Prijatelji’

Za posjetitelje je priređeno i iznenađenje. Ana Ude i Anita Vadas počastile su posjetitelje besplatnim savjetovanjima, Ana o šminkanju, a Anita o roditeljstvu

Casa Latina Club u Čakovcu je u petak, 21. prosinca ugostio Azil Prijatelji Čakovec koji već tradicionalno, petu godinu za redom organizira akciju pod nazivom ‘Peci i pomozi’.

– Ideja o ‘Peci i pomozi’ živi od mog pojavljivanja u emisiji ‘Tri, dva, jedan – peci’ kada sam željela tu medijsku, trenutnu eksponiranost iskoristiti tako da su svi sudionici tadašnje emisije sudjelovali i došli u Čakovec kako bi se prodavali keksi i kolači koje smo sami ispekli. Sada je to uzelo svoj mah. U vrijeme moje odsutnosti glavnu ulogu preuzela je Anita Vadas, učiteljica u I. osnovnoj školi koja je zadnjih nekoliko godina angažirala roditelje i djecu, tako da su oni najviše zaslužni da to još uvijek traje – rekla je Ana Ude, začetnica ideje.

Ove su se godine za razne keksiće i kolače u svim oblicima i okusima za pse i ljude koje su pripremile bake, mame i djeca te kalendare prikupljale donacije za sveukupno 800 pasa o kojima trenutno brine Azil u Čakovcu, što je najveća brojka do sada te im je potrebna najveća pomoć u svemu, posebice hrani. 

Skloništu se može pomoći na različite načine pa i oglašavanjem pasa za udomljenje, dijeljenjem pasa po društvenim mrežama, možete biti kum ili kuma nekom psu, a možete se i uključiti u prikupljanje stvari koje stalno trebamo, a to su stari ručnici, plahte, posteljina, deke i drugo.

>> PECI I POMOZI Prikupljali donacije za pomoć čakovečkom azilu “Prijatelji”

Osim prodaje, četvrtu godinu za redom održana je kreativna radionica ukrašavanja keksa za djecu s volonterima, uspješnim mladim Međimurcima s raznih područja. Kao iznenađenje Ana Ude i Anita Vadas počastile su posjetitelje besplatnim savjetovanjima, svaka sa svog područja djelovanja – Ana o šminkanju, a Anita o roditeljstvu.

Ova akcija je do sada lijepo zaživjela i njome su pomogli gladnim, bolesnim i napuštenim životinjama, a vjerujemo kako će se akciji dogodine priključiti još više ljudi. Kako je bilo, pogledajte u fotogaleriji Miroslave Novak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije