Komentar nedjeljnog kola: Novi poraz Međimurja, Kotoripčani ispraćeni petardom

U susretu 2. HNL Međimurje je gostovalo kod Rudeša. Domaćin je bio uspješniji i slavio 3:0 zabivši jedan gol u prvom poluvremenu i dva u drugom. Čakovčani su i dalje posljednji na tablici, a u idućem kolu na svom terenu dočekuju vodeći Pomorac.

U 3. HNL Graničar iz Kotoribe je poražen kod Nedeljanca 5:0. Već nakon prvog dijela domaćin je vodio 4:0.

1. MNL: Petica Omladinca u Donjoj Dubravi

Lider BSK na svom je terenu bio bolji od Podturna 3:0. Prvi dio završio je 2:0. Još uvjerljiviji domaćin bio je Dinamo iz Palovca koji je porazio Trnavu 4:0.

Lider BSK na svom je terenu bio bolji od Podturna 3:0

Nakon prvog dijela već je bilo 3:0. U Donjoj Dubravi dugo će se čuti zvuk petarde. Dubravčan je potpuno neočekivano poražen od Omladinca 0:5 primivši tri gola u prvom poluvremenu i dva u drugom. U Svetom Martinu na Muri Polet je preokretom pobijedio Naprijeda 3:1. Gosti su prvi dio dobili 1:0. U Ivanovcu Mladost i Sokol nisu znali riješiti enigmu kako poslati loptu u mrežu.

1. MNL 19. kolo: Centrometal – Spartak 2:2 (subota), Sloga (Č) – Čukovec 77 0:1 (nedjelja u 10 sati), Sloboda (S) – Pušćine 3:0, BSK – Podturen 3:0, Dinamo (P) – Trnava 4:0, Dubravčan – Omladinac (NSR) 0:5, Polet (SMnM) – Naprijed 3:1, Mladost (I) – Sokol 0:0.

2. MNL zapad: Rudaru prednost od 17 bodova

Međimurec je pobijedio Strahoninec 3:2. Domaćin je prvi dio dobio 2:0. U drugom poluvremenu su poveli i 3:0, no Strahoninec se vraća na 3:2, no nisu imali više snage da dođu do boda. Venera je poražena kod kuće od Šenkovca 0:2 primivši po gol u svakom poluvremenu. Mura je s 3:0 protiv Drave osvojila tri domaća boda. U Novom Selu na Dravi Jedinstvo i Mladost iz Selnice nisu slali suparničkog vratara po loptu u mrežu. Bratstvo je u Jurovcu pobijedilo Trnovec 2:1. Kod 0:0 domaćin ne koristi kazneni udarac. Gosti dobivaju prvi dio 0:1, a Brastvo u drugom dijelu radi preokret. Zasadbreg je pobijedio Jedinstvo iz Gornjeg Mihaljevca 3:1. Poluvrijeme završava 1:0. U drugom dijelu gost izjednačuje na 1:1, a u istoj minuti Zasadbreg daje gol za 2:1. Trećim golom domaćin potvrđuje domaća tri boda.

2. MNL zapad 18. kolo: Rudar – Plavi (Pek.) 3:0 (subota), Hajduk (Š) – Sloboda (M) 1:0(subota), Međimurec – Strahoninec 3:2, Venera – Šenkovec 0:2, Mura – Drava (K) 3:0, Jedinstvo (NSD) – Mladost (S) 0:0, Bratstvo (J) – Trnovec 2:1, Zasadbreg – Jedinstvo (GM) 3:1.

2. MNL istok: Nastavlja se utrka Mladosti i Hodošana

Galeb je u Oporovcu s po jednim golom u svakom dijelu ispratio Bratstvo rezultatom 2:0. Kraljevčan je na početku utakmice primio gol od fenjeraša Borca i taj gol se pokazao dovoljnim gostima za sva tri boda i bijeg sa začelja. ČSK je pobijedio Croatiu 2:1. Prvi dio završio je 1:0. Draškovec je poražen od Hodošana 1:4.

Prvi dio završio je 1:2, a Hodošan s dva gola u nastavku dolazi do sigurne pobjede. U Podbrestu je domaćin poražen od Mladosti iz Svete Marije 0:1 primivši gol u prvom poluvremenu. Lider Mladost je u Palinovcu pobijedio Dubravu 5:2. Prvi dio završio je 1:1. Vidovčan je s 4:1 bio bolji od Drave.

Graničar (N) pobijedio Dinamo (D) 4:2


2. MNL istok 18. kolo:
Graničar (N) – Dinamo (D) 4:2 (nedjelja u 10,30 sati), Galeb – Bratstvo (SV) 2:0, Kraljevčan 38 – Borac 0:1, ČSK – Croatia 2:1, Draškovec – Hodošan 1:4, Budućnost (P) – Mladost (SM) 0:1, Mladost (Pal.) – Dubrava 5:2, Vidovčan – Drava (DM) 4:1.

3. MNL zapad: Počeo proljetni dio prvenstva

Vodeći Torpedo slavio je u Krištanovcu 4:0 s jednim golom u prvom poluvremenu i tri u drugom. Mali Mihaljevec je teško došao do bodova u Štrigovi gdje je pobijedio Slogu 2:1. Domaćin je poveo, gost izjednačio. U drugom dijelu Mali Mihaljevec igra zadnjih pola sata s igračem manje, no unatoč tome zabijaju drugi gol za pobjedu 2:1. U gostima je slavio i Hajduk iz Brezja. U Prekopi su pobijedili Plave 1:0 zabivši gol dvadesetak minuta prije kraja susreta. Po jedan igrač isključen ja na svakoj strani. Bratstvo se u Preseki lako obračunalo s Paragom kojeg su ispratili s 5:0. Prvi dio završio je 1:0. Omladinac je u Mačkovcu s dva gola u drugom poluvremenu pobijedio Dinamo iz Žiškovca 2:0. Zabanec je pobijedio Pobjedu 3:1. Prvo poluvrijeme završilo je 2:1. Donji Koncovčak bio je slobodan.

3. MNL zapad 14. kolo: Bratstvo (P) – Parag, Krištanovec – Torpedo, Omladinac (M) – Dinamo (Ž), Zebanec – Pobjeda, Sloga (Š) – Mali Mihaljevec, Plavi 1975 – Hajduk (B). Donji Koncovčak je slobodan.

U jutarnjem susretu 1. MNL Sloga je u Čakovcu poražena od Čukovca 0:1 primivši gol pri kraju susreta. Slogaši su imali loptu u obrani koji su izgubili, a Čukovec je to znalački kaznio.

Graničar je u Novakovcu u 2. MNL istok pobijedio Dinamo iz Domašinca 4:2. Prvi dio završio je 2:1. Sve ostale vjetrovite utakmice počinju u 15:00 sati.

Subotnji nogometni rezultati

3. HNL 18. kolo

Nedelišće – Polet Pribislavec  6:0
Čakovec – Mladost Ždralovi  1:5
Ivančica – Mladost Prelog  4:0

1. MNL

Centrometal – Spartak  2:2

2. MNL zapad

Rudar – Plavi  3:0
Hajduk Štrukovec – Sloboda Mihovljan  1:0


NK Nedelišće: Četiri gola Treske u visokoj pobjedi nad Poletom

Utakmica 19. kola Nedelišća i Poleta završila je očekivano i bez ikakvog iznenađenja, jer velika je razlika u kvaliteti između petoplasiranog i posljednjeplasiranog kluba lige. Oko 300 gledatelja prisustvovalo je uvjerljivoj pobjedi Nedelišća koje je od samog početka pritiskalo i napadalo ubačajima s lijeve strane gdje su gosti u prvom poluvremenu imali veliku rupu, nakon nekoliko neuspjelih pokušaja Franje Pintarića došao je i prvi pogodak.

S iste je strane u 20. minuti ubacio Luka Perišić, do lopte je stigao Danijel Jagec i s 16-tak metara postigao efektan pogodak za 1-0, neobranjiv za vratara gostiju Mišu Vibovca. Povećanje vodstva stiglo je pred kraj poluvremena, u 39. minuti, kad je na rubu šesnaesterca srušen Nino Vizinger, loptu je u ruke uzeo Jagec i poslao je nisko pokraj živog zida u vratarevu stranu ravno u gol. U posljednjih pet minuta nije bilo golova i rezultatom 2-0 završeno je prvo poluvrijeme.

Drugo poluvrijeme otvoreno je pogotkom, a Saša Treska je nagovijestio da će ovo biti njegovih 45 minuta. Po desnoj strani probio je Branko Perko, loptu koju je usmjerio prema golu obranio je Vibovec, no nespretno mu ispada iz ruku i na nju je naletio Treska koji je postigao gol za 3-0.

Nakon tog pogotka, u 54. minuti trener Željko Orehovec radi prvu izmjenu, iz igre izlazi Vizinger, a ulazi Mateo Novak koji je prvi put dobio nešto veću minutažu. U 57. minuti Treska je strijelac za velikih 4-0, a već u 65. postiže svoj treći pogodak. Svoj službeni seniorski debi u dresu Nedelišća ubilježio je 17-godišnji Timotej Pintarić koji je u igru ušao u 68. minuti umjesto Saše Mihalica.

Nedelišće “natovarilo” Poletu iz Pribislavca šest pogodaka

Dvadeset minuta prije kraja Jagec je izveo slobodan udarac, a lopta dolazi točno na nogu Dragana Vibovca koji postiže pogodak, no dosuđeno je zaleđe i rezultat se nije promijenio. Treski nije bio dovoljan hat-trick, već je sa svojim četvrtim pogotkom u roku od 28 minuta stavio točku na i.

Utakmica je tako završena rezultatom 6-0 koji je postavljen u 77. minuti. T. Pintarić se u svom debiju iskazao s hrabrim prodorima prema naprijed, pucao je i na gol, ali neuspješno, no bit će još mnogo prilika za njega.

Gosti iz Piribislavca nisu stvorili nijednu konkretnu priliku koja bi ugrozila vrata Nikole Posavca, pokušavali su preko polukontri, ali to nije predstavljalo problem za domaću obranu. U sljedećem kolu Nedelišće gostuje u Koprivnici kod vodeće momčadi lige, koja je baš u ovom kolu doživjela prvi poraz ove sezone.

Čakovec je kod kuće poražen s 1:5 od Mladosti iz Ždralova. Loše je krenulo po Čakovčane koji su već u prvoj minuti skrivili kazneni udarac, a gosti su realizirali. Kod rezultata 1:2 dvojbena situacija, domaćini su uzalud tražili kazneni udarac. Do kraja prvog dijela Mladost daje još dva gola i ima veliku prednost 1:4. U drugom dijelu ekipa iz Ždralova petim golom samo potvrđuje visoku pobjedu.

Čakovec je kod kuće poražen s 1:5 od Mladosti iz Ždralova

Mladost iz Preloga poražena je u Ivancu kod Ivančice 4:0. Prvi dio završio je 1:0. Mladost je igrala protiv vjetra pa je bilo nade da će u drugom dijelu niz vjetar biti lakše. No ništa od toga, Ivančica je tri puta tresla mrežu za visoku pobjedu 4:0

Međimurske nogometne lige: Dva autogola u Macincu

U 1. MNL u Macincu su Centrometal i Spartak odigrali 2:2. Prvi dio dobio je domaćin 1:0. U drugom dijelu Spartak vraća na 1:1. Ekipa Spartaka postiže još jedan gol, na njihovu žalost sami pospremaju loptu u svoju mreži i Centrometal je poveo 2:1. No i domaćini su uspjeli sami sebi zabiti gol pa je na kraju susret završio 2:2.

U 2. MNL zapad dvije domaće pobjede, a gosti nisu našli put do mreže. Lider Rudar je u Murskom Središću dočekao susjede Plave iz Peklenice koje je pobijedio 3:0 davši gol u prvom i dva u drugom poluvremenu. Hajduk je u Štrukovcu golom u drugom poluvremenu pobijedio Slobodu iz Mihovljana 1:0.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije