PG Geler

BICIKLIZAM I UTRKA DIVLJIH SVINJA Dva akcijska vikenda u Malom Mihaljevcu!

Mali Mihaljevec, preciznije tamošnji PG Geler, bit će dva vikenda zaredom adrenalinski centar Međimurja

Ovaj vikend PG Geler koji vode Mario i Ivanka Horvat bit će domaćin biciklističkom maratonu Coast to Coast – Mura Drava gravel ride. Vikend poslije na redu pak je Hog race (Utrka divljih svinja)!

– Coast to coast (Od obale do obale) kreće ove subote, 15. svibnja. Pretežno makadamom voze se dvije rute, kraća od 91 kilometar i duža od 142 kilometra. Ide se prema donjem Međimurju, duža vožnja kreće u osam, a kraća u deset sati. Organizator je Nenad Ciglar, a mi smo domaćini, biciklisti kreću iz našeg adrenalinskog parka i ovamo se vraćaju. Bit će tu i biciklijada Gravel kids. Dan poslije, u nedjelju, 16. svibnja u 10 sati kreće Gravel gourmet, tura od 50 kilometara gornjim Međimurjem s degustacijom na Mađerkinom bregu – najavila je domaćica Ivanka Horvat.

>> BICIKLIZAM I UTRKA DIVLJIH SVINJA Dva akcijska vikenda u Malom Mihaljevcu!

Vikend poslije Horvati pak su domaćini i organizatori Utrke divljih svinja. U nedjelju, 23. svibnja, od 10 sati trkači kreću u brijegove, šume i livade. Na trasi dugoj šest kilometara nalazi se 14 prepreka. Najzanimljivije je na samom adrenalinskom parku PG-a Geler gdje Mario Horvat već priprema neke nove prepreke. Jedno je sigurno, blata će biti u izobilju!

– Vepar je snažna i snalažnjiva životinja, a osim izdržljivosti trkači će morati biti spremni i pomoći jedan drugome kod svladavanja prepreka. Imat ćemo i “Elite super sprint” za najbolje, kao i utrke za djecu i igre za posjetitelje – kažu organizatori koji vode adrenalinski park, nude rustikalni smještaj i degustaciju domaćeg turoša.

– Međimurje je destinacija u pokretu i želimo nuditi aktivan odmor, jako nam je važan ovakav vid turizma, ovo je dobar model – kazao je na najavnoj presici 10. svibnja Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske županije.

– Čestitam obitelji Horvat na predanom radu i ljubavi prema Međimurju te iskorištavanju njegovih potencijala – dodao je župan Matija Posavec. Ivanka Horvat mu je uručila zahvalnicu zbog kontinuirane podrške Međimurske županije.

Odazvao se i Anđelko Nagrajsalović, načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu. On je istaknuo kako se ispod Gelera nalaze zaštićene Bedekovićeve grabe.

– Ovaj kraj krije još mnoge zanimljive lokacije. Dosad nam je bio problem smještaj, ali i to ide nabolje i gost sad može ostati u našem kraju – kazao je Nagrajsalović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije