LOKALNI IZBORI

PREDSTAVLJEN NIKOLA NOVAK SDP u Nedelišću okupio široku koaliciju

Kandidat za načelnika je Nikola Novak iz SDP-a, a za njegova zamjenika Zlatko Marciuš iz HSU-a

Pred sajamskom dvoranom Mesapa SDP i koalicijski partneri su u petak, 23. travnja predstavili svoje kandidate za lokalne izbore u Nedelišću. Kandidat za načelnika je Nikola Novak iz SDP-a, a za njegova zamjenika Zlatko Marciuš iz HSU-a; obojica su Nedelišćani. Listu podržavaju i HNS, Reformisti, Laburisti, MDS i HSS. Osim kandidata za listu Općinskog vijeća te predstavnika više stranaka na predstavljanje je stigao i Siniša Hajdaš Dončić, zamjenik predsjednika SDP-a Hrvatske.

– Napravili smo tim mladih ljudi punih energije koji žele Nedelišće pretvoriti u modernu općinu 21. stoljeća. No, među nama su i iskusni pojedinci, tako da je riječ o dobrom spoju mladosti i iskustva. Mislimo da se u Nedelišću može napraviti još i više – kazao je Nikola Novak u uvodu.

>> PREDSTAVLJEN NIKOLA NOVAK SDP u Nedelišću okupio široku koaliciju

Riječ je o 34-godišnjem magistru ekonomije, ali i umjetnosti. Nastavnik je te zamjenik ravnatelja Glazbene škole u Varaždinu te menadžer izrade EU projekata. Još uvijek je aktualni zamjenik načelnika Nedelišća Darka Danije. Predstavio je pet ključnih programskih točki.

Najvažnija je, kaže, briga o mladima. Nabrojao je uvođenje jednokratnih potpora pri rođenju djeteta, gradnju vrtića, novih dječjih igrališta te nove školske zgrade u Nedelišću – pokazavši njen idejni projekt na koji čekaju suglasnost ministarstva.

– Mjere za mlade idu sve do poticane stanogradnje. Druga točka govori o brizi za starije, valja napraviti dom za starije i nemoćne i povećati novčane naknade. Treće su poticaji poduzetnicima i pretvaranje Mesapa u poduzetnički inkubator, kao i širenje Gospodarske zone Goričica. Potom, naglasak stavljamo na ravnomjerno uređenje svih naselja, obnovu domova, rekonstrukciju ulica i nasipa te gradnju pješačko-biciklističkih staza. I na kraju, ali ne i najmanje važno, želimo postati pametna općina, uvesti brzi internet u sva naselja i digitalizirati općinsku upravu – kazao je Novak.

Zlatko Marciuš predsjednik je županijskog HSU-a, kao i DVD-a Nedelišće, a radni vijek proveo je u Vajdi. Kazao je da će biti dobar tandem i uhvatiti se ukoštac sa svim izazovima. Siniša Hajdaš Dončić za kraj je kazao kako vjeruje da je ovo pobjednička koalicija s dobrim programom koji pokriva sve što treba.

Kandidati za listu za Općinsko vijeće su Radmila Kopačević, Magdalena Špicar Marciuš, Dragica Posavec, Biserka Begić, Štefanija Oreški, Denis Šafarić, Tomica Kovač, Zoran Dragutin Marciuš, Vanja Senčar, Hrvoje Kolman, Ljudevit Bošćak, Josip Zanjko, Ranko Bratko, Željko Kacun i Vladimir Topolnjak, a Nikola Novak je nositelj liste.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije