SPEKTAKULARAN DOGAĐAJ

FOTO Veslački spektakl-3. Otvoreni ‘Dragon boat’ na preloškoj Marini je u punom zamahu!

Na preloškoj Marini u tijeku je jedinstven veslački spektakl - natjecanje u veslanju 'zmajskih čamaca' 3. Otvoreni 'Dragon boat' kup Grada Preloga

Natjecanje je započelo u 11 sati, a posade iz cijele Hrvatske odmjeravaju svoje snage u dugačkim zmajskim čamcima sa 14 članova. Izazov veslanja u timu zahtijeva besprijekornu sinkronizaciju; veslači moraju djelovati poput jednog tijela. Bubnjar na pramcu čamca diktira ritam, pružajući motivaciju i energiju timu kako bi što brže stigli do cilja.

U kategoriji mješovitih timova natječu se: MNK ‘Mura’ Kotoriba, Murske dekle i momci, Nautički klub Labud Prelog, Planinarsko društvo Prelog, Skradin Mix i Nautički klub Fljojsar, dok se u kategoriji ženskih ekipa natječu: Županijska liga protiv raka ‘Nova nada’ i Dragonboat klub Zadar.

Posebna atrakcija ovog natjecanja je sudjelovanje Dragon boat kluba Zadar, koji će predstaviti projekt PINK DRAGON. Ovaj projekt okuplja žene koje su preboljele karcinom dojke, a veslanje u zmajskim čamcima koriste kao oblik rehabilitacije. Na ovom natjecanju pridružit će im se i žene iz Međimurja i okolnih županija sa sličnom medicinskom anamnezom, sudjelujući u revijalnoj utrci ženskih timova. Ova inicijativa ne samo da promiče tjelesnu aktivnost i zdravlje, već i snažnu poruku o zajedništvu i podršci u teškim trenucima.

Gledatelji su pozvani da prate ove timove u njihovim nastojanjima da postignu što bolji rezultat i uživaju u adrenalinskom uzbuđenju ovog jedinstvenog sportskog događaja. Veslanje u Dragon boat čamcima nije samo fizički izazov, već i test timskog duha i zajedništva.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije