ČAKOVEC

FESTIVAL OKUSA Naši “novi” Međimurci iz dalekih kuteva svijeta predstavili se Međimurju mirisima i okusima njihovih domovina

Ljubav prema našim novim sugrađanima ide kroz želudac

Drugu godinu zaredom u Čakovcu se održava Festival okusa – Taste Fest, koji je ove godine trajao više dana, uz brojne aktivnosti, kulinarske radionice i događaje, a središnja i završna manifestacija upravo se održava u središtu Čakovca.

Posjetitelje današnjeg događaja, koji traje do 12 sati, očekuje gastronomsko putovanje svijetom.Misija festivala i ove je godine integracija stranih radnika koji žive i rade u Čakovcu i Međimurju, povezivanje s lokalnom zajednicom i smanjenje predrasuda. Glavni kuhari na festivalu strani su radnici i radnice iz Filipina, Indije, Nepala, Kameruna, Senegala, Libanona i Japana. Pridružile su im se i raseljene osobe iz Ukrajine, u znaku solidarnosti s ljudima koji su se zbog ratnih okolnosti koje ne jenjavaju našli daleko od svojega doma, a slavlje različitosti zaokružile su i članice i članovi Kalinke – Udruge ruskog govornog područja u Međimurju.

Organizator Festivala okusa – Taste Festa je Platforma za Društveni centar Čakovec, organizacija civilnog društva kojoj je u srži razvoj i demokratizacija, promicanje društvene solidarnosti i razvoj lokalne zajednice. Festival financijski podupiru Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Međimurska županija, Grad Čakovec i Turistička zajednica Grada Čakovca, a dio programa sufinanciraju CEREANEO i EU.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije