Koraci zdravlja

FOTO/VIDEO Održan osmi Festival nordijskog hodanja i pješačenja na Marini Prelog

U Prelogu je održan 8. Festival nordijskog hodanja i pješačenja, manifestacija koja iz godine u godinu privlači sve veći broj zaljubljenika u aktivan način života

Ovaj događaj organizirali su Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, Grad Prelog, Turistička zajednica Grada Preloga, Udruga umirovljenika Prelog, Društvo naša djeca Prelog, Župa Sv. Jakoba Prelog te Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec, uz podršku Policijske postaje Prelog.

Posebnost festivala nije samo u promicanju tjelesne aktivnosti, već i u podršci koju pruža očuvanju mentalnog zdravlja, kroz projekt „Hote v brege naše“, financiran od strane Grada Preloga i Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske. Projekt je usmjeren na unapređenje mentalnog zdravlja, te prevenciju i liječenje ovisnosti, što ovom događaju daje dodatnu dimenziju važnosti.

Sudionici, bez obzira na dob i kondiciju, uživali su u šetnji kroz prirodu, a organizatori su ih dodatno nagradili besplatnim ručkom. Pozitivna energija i duh zajedništva bili su prisutni na svakom koraku, dok su članovi Crvenog križa, zajedno s policijom, brinuli za sigurnost svih prisutnih.

Festival nordijskog hodanja i pješačenja pokazao je kako zajednički napori i entuzijazam mogu doprinijeti zdravijoj zajednici, a ovaj događaj zasigurno će ostati zapamćen po odličnoj atmosferi i rekreativnom duhu.

Kako je bilo pogledajte u našoj fotogaleriji:

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije