međimurska županija

PRESTIŽNA NAGRADA Međimurje opet među najboljima – naša mala županija nagrađena je Zlatnom jabukom, turističkim Oskarom 

Prestižna nagrada Zlatna jabuka kruna je strategije, vizije, ljubavi prema zavičaju bez koje nema ništa

Zlatna jabuka je prestižna nagrada za postignuća u turizmu, koju godinama dodjeljuje Međunarodna federacija novinara i putopisaca – FIJET, te istinska potvrda prepoznatljivosti destinacije i kvalitete ponude. 

Ova je nagrada utemeljena 1970. godine kao ekvivalent medijskog turističkog Oscara za očuvanje i unapređivanje povijesno-kulturne i prirodne baštine te tradicije u funkciji razvoja turizma. U Hrvatskoj se 6 mjesta može dičiti ovom vrijednom nagradom – Dubrovnik, Split, Vučedol (Vukovar i Ilok), Opatija i Rovinj.

Prvi put nagrada dodijeljena regiji

Ove je godine FIJET World odlučila dodijeliti Zlatnu nagradu Međimurju, a prvi put u 54 godine dodjeljivanja nagrade dogodilo se da ona pripadne jednoj regiji. Za uvrštavanje na prestižnu listu dobitnika Zlatne jabuke potrebno je ispuniti mnoge zahtjevne kriterije, osobito u području održivog turizma, očuvanja okoliša te bioresursa, jer bez tih vrijednosti nije ni moguće ući u natjecanje. “Za ovu se nagradu ne možete kandidirati. Nacionalni ogranak FIJET-a predlaže kandidata krovnoj Međunarodnoj federaciji čija pak Komisija razmatra kandidaturu i utvrđuje jesu li svi parametri zadovoljeni”, objasnio je Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske županije.

Nagrada opravdana

“Ovo je nova potvrda da Međimurska županija s razlogom nosi oznaku Green Destination, kao prva regija u Hrvatskoj i četvrta u svijetu. Postignućima na području održivog turizma te jedinstvenim turističkim proizvodima uvjerili smo članove Federacije novinara i putopisaca da smo upravo mi destinacija zlatnim slovima upisana u svjetsku turističku kartu”, navode iz Turističke zajednice Međimurske županije.

Bez ljubavi prema zavičaju nema ništa

Na ceremoniji dodjele Zlatne nagrade u atriju Starog grada, a koja je prigodno uručena 27. rujna kada se obilježava Svjetski dan turizma, uz brojne svjetske turističke novinare, uzvanike i lokalne turističke radnike, bili su prisutni i predsjednik FIJET World Tijani Haddad te predsjednica FIJET Hrvatska i potpredsjednica FIJET World Tina Eterović Čubrilo koji su županu Međimurske županije Matiji Posavcu te direktoru Rudiju Gruli uručili Zlatnu jabuku i povelju.

“Ovo nam nije prva nagrada, ali nam je svakako najdraža”, naglasio je Rudi Grula, dok je župan Matija Posavec zaključio: “Ova nagrada prati razvoj Međimurja i ona nije došla preko noći. Ona je kruna strategije, vizije, ljubavi prema zavičaju bez koje nema ništa. Nagrada će nam biti daljnja motivacija da ovaj falačec zemlje između Mure i Drave dalje raste, razvija se i cvjeta.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije