LIJEPA SVEČANOST

VIDEO/FOTO Proslavljena 50. obljetnica postojanja i djelovanja DVD-a Gornji Kuršanec

Članovi i podupiratelji DVD-a Gornji Kuršanec uz svoje sumještane i uzvanike, među kojima je bio načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak, zapovjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Robert Meglić, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Nedelišće Zlatko Marciuš, predsjednik VMO Gornji Kuršanec Tomica Kovač i Udruga žena Gornji Kuršanec, obilježili su u subotu, 7. rujna 50. obljetnicu osnutka i aktivnog djelovanja

DVD Gornji Kuršanec osnovan je 1974. godine, a u Osnivačkom odboru bili su Slavko Korent, Vlado Možanić, Đuro Smrtić, Đuro Krnjak, Ivan Đunđuš, Matija Bukovec, Đuro Moharić, Josip Zamuda, Stjepan Novak, Rudolf Črep, Josip Vinković, Ivan Bratko, Mijo Koščak i Ivan Štebih te je za prvog predsjednika Društva izabran Josip Vinković. Ta je grupa dobrovoljaca uvidjela potrebu osnivanja vatrogasnog društva u svome mjestu radi zaštite ljudi i imovine od vatre i drugih nepogoda.

Nakon osnivanja krenulo se u uvježbavanje članova, opremanje, nabavu potrebne vatrogasne opreme i vozila. Početkom devedesetih gradi se vatrogasno spremište koje još i danas služi za potrebe društva, a svega toga ne bi bilo bez suradnje s VMO Gornji Kuršanec, Općinom Nedelišće, Vatrogasnom zajednicom Općine Nedelišće, Vatrogasnom zajednicom Međimurske županije, kao i pomoći svih mještana Gornjeg Kuršanca.

Društvo je kroz sve ove godine aktivno djelovalo u ispunjavanju osnovnih zadaća, ali i u natjecanjima te akcijama u svome mjestu. Danas u Društvu djeluje 30 članova. Predsjednik Društva je Saša Zubić, zapovjednik Danijel Valjak, tajnik Leonard Kirić, a blagajnik Željko Kocijan.

Za ovu obljetnicu izgrađeno je novo vatrogasno spremište za dva vatrogasna vozila, financirano sredsvima iz proračuna Općine Nedelišće. Zaslužnim članovima i podupirateljima uručena su odlikovanja, priznanja i zahvalnice.

Zlatnu vatrogasnu medalju Hrvatske vatrogasne zajednice primili su: Željko Kocijan, Ivica Valjak i Zvjezdan Črep.
Srebrnu vatrogasnu medalju primili su: Saša Zubić, Dejan Felker i Leonard Kirić, a Srebrnu vatrogasnu plamenicu Danijel Valjak i Davor Marčec.


Brončanu vatrogasnu medalju primili su: Željko Vugrinec i Tomi Zubić.


Vatrogasnu spomenicu za 50 godina primili su: Franjo Vugrinec i Rudolf Črep, za 30 godina Josip Briški, a za 10 godina Tomi Zubić.


Vatrogasnu spomenicu “vatrogasni veteran” primili su Zlatko Marčec, Mladen Lesar, Zvjezdan Črep i Antun Petričević.

Proslavu je uveličao Puhački orkestar Općine Nedelišće, nakon čega je nastavljeno zajedničko druženje svih prijatelja vatrogastva.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije