IDEMO NA PIJAC

TRŽNICA U PRELOGU Sve je u znaku pripreme zimnice, a polako se sadi i cvijeće!

Jutros smo posjetili prelošku tržnicu na kojoj ljetne vrućine još uvijek diktiraju laganiji tempo

Tržnica, ili popularni ‘pijac’ nudio je svoju standardnu bogatu ponudu odjeće i obuće koje se ne bi posramili ni veći centri, no ponuda povrća, voća i ostalih delicija se sramežljivo popunjuje.

Priprema zimnica se zahuktala, sve više se nalaze u ponudi rog paprike od 10 eura za vreću, dok ćete za kilogram izdvojiti 2 eura, potom patlidžani, koji su sastavni dio ajvara, od po 1,50 eura za kilogram, no tu su još i slatki feferoni po 3 eura za kilogram, a oni ljuti za 4 eura, te paprika po 2 eura za kilogram.

Kupus možete kupiti po 1,20 eura za kilogram, a krastavci se prodaju po 3 eura za kilogram, luk po 1,50 eura, a sadnica crvenog radiča po 0,20 centi, dok grah možete kupiti za 4 ili 5 eura.

Što se pak cvijeća tiče, mahućice su dostupne po 0,60 centi, helichera po 3 eura, multiflora po 2 eura. Buketić krasnih lizijantusa je po 5 eura, a iznenadio nas je i prekrasan oleandar. Tu su još i nezaobilazni pripravci od meda, te popularno kupinovo vino po 8 eura, domaći džem od šljiva po 4 eura, a dostupni su i domaći proizvodi od jabuka te zimnica od kisele paprike.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije