OPĆINA NEDELIŠĆE

UDRUGA MAXENCA Rad, druženje i ljubav koja traje 20 godina

Udruga Maxenca slavi 20 godina svog postojanja i tom su prigodom za posjetitelje spremile predivnu izložbu i svečani program

Na proslavi dana mjesta Macinec sreli smo veselo društvo žena iz Udruge Maxenca koje su pomagale oko organizacije proslave, ali i posluživanja posjetitelja.

Uz postavljanje na noge hvalevrijedne proslave, i one su same slavile jubilej.

Naime Udruga Maxenca slavi 20 godina svog postojanja i tom su prigodom za posjetitelje spremile predivnu izložbu koja svjedoči o dugogodišnjem radu i druženju članica i članova, ali i posebni svečani program. 

Svjedoci rada tijekom 20 godina

“Naša Udruga postoji već 20 godina. Prvo je na inicijativu Dubravka Žnidarića i prve predsjednice Štefanije Oreški osnovana Udruga žena Macinec, koja je potom 2017. godine preimenovana u Udruga Maxenca kako naši muški članovi, koji nas prate od početka, ne bi bili zakinuti. Nakon Štefanije, od 2009. do 2012. godine predsjednica je bila Marija Žnidarić, a od 2012. godine predsjednica sam ja”, opisala nam je početak udruge trenutna predsjednica Magdalena Špicar Marciuš te je nadodala: “Ovo što vidite izloženo, to su svjedoci našeg rada tijekom ovih 20 godina”. I doista, pomno čuvane pohvalnice, novinski članci, pehari, medalje, zahvalnice, plakete, fotografije, albumi i kostimi živi su dokaz ljubavi i brige koje su brojne članice i članovi Udruge uložili u rad za zajednicu. 

Velika i sretna obitelj

“Volimo se družiti, zajedno putovati i predstavljati naš Macinec. No volimo i raditi za naše mjesto. Ponosni smo što smo našim rukama i našim radom, više-manje našim financijskim sredstvima uredili prekrasni park Maxenca, koji dan danas i sami održavamo. Družimo se i privatno puno, volimo se poput jedne velike sretne obitelji”, s ponosom priča Magdalena, no kaže i da joj je žao što nema mladih ljudi, odnosno što kod njih nema interesa za uključivanje u rad udruge:

“Nema više onakvog druženja kakvo je prije bilo. Ljudi su zatvoreniji. Isti problem imaju i druge udruge”.

20 godina obilježeno svečanim programom

Nakon što su posjetitelji razgledali izložbu i kušali preukusne domaće kolače koje su ispekle članice Udruge, slijedio je središnji program proslave koji je započeo igrokazom. Igrokaz je na zabavni način prikazao osnivanje Udruge prije 20 godina i izmamio je osmijeh na licima mnogih, a brojne članice i članovi, podupiratelji, sponzori i pokrovitelji Udruge primili su zahvalnice. Kronologiju postojanja Udruge, svaka na svoj način, predstavile su njezine tri predsjednice – Štefanija, Marija i Magdalena.

Na obilježavanju 20 godina rada Udruge bili su nazočni i predsjednik Mjesnog odbora Macinec Ivan Krištofić, načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak te župan Međimurske županije Matija Posavec koji je tom prilikom rekao:

„Vaše aktivnosti i uključivanje u organizaciju svih događaja važnih za Macinec, Općinu pa i Županiju čine vas nositeljicama promjena i podrške. Pokazujete i dokazujete kako angažman, briga i ljubav prema zajednici mogu ostvariti iznimne rezultate i stvarati istinski pozitivan utjecaj”. Cijeli je program, na radost mnogih, završen plesnom točkom – kankanom.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije