IDEMO NA PIJAC

TRŽNICA U PRELOGU Patlidžani, paprike, rajčice i prekrasni lizijantusi!

Svanulo je pravo ljetno jutro, a mi smo se u ranim jutarnjim satima zaputili na prelošku tržnicu, popularni pijac kako bismo preduhitrili današnju vrućinu

Dočekao nas je lagani štimung, kupci su se polako počeli okupljati u želji da kupovinu obave prije ili nakon kave u obližnjem kafiću.

-Danas je Lovreče! – kažu nam, što i objašnjava jutarnji laganiji tempo, a još su i godišnji odmori u punom jeku. Primijetili smo drvene igračke u svim bojama koje su ručni rad, kao i sve korisne stvari za domaćinstvo, te šaljivi dekorativni natpis:’ Bolje miješati alkohol, nego beton’.

Sadnice cvijeća se još uvijek mogu kupiti i to prkos po 0,70 centi, vinke po 1 euro, zohala po 1,50 eura, te prekrasni lizijantusi po 2 eura, dok ćete za buketić ovog jedinstvenog i dugotrajnog cvijeća izdvojiti 5 eura, a za prekrasnu staticu izdvojiti 4 eura.

Paprike su u svim bojama, prodaju se po 2 eura za kilogram, patlidžan po 1,50 eura za kilogram, rajčica za kuhanje po 0,80 centi, grah u ljusci je 2,50 eura za kilogram, luk i krumpir su po 1 euro za kilogram, mladi kukuruz je po 50 centi komad, zelena salata po 3 eura za kilogram, krastavci za kiseljenje po 3 eura za kilogram, kao i slatki feferoni.

Cikla je dostupna od po 1,50 eura po kilogramu, a sočne tikve svih vrsta od po 1 euro za kilogram, celer za 2 eura po kilogramu. Svježe šampinjone smo kupili za 4 eura po kilogramu.

Mahune možete kupiti za 4 eura po kilogramu, a što se voća tiče, za šljive ćete izdvojiti 2 eura po kilogramu, marelice 3 eura kao i aroniju, a jabuke možete kupiti za 1,50 eura.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije