PRE ZADRAVCIMA

FOTO/VIDEO Kod obitelji Zadravec iz Oporovca svaki gost postaje članom obitelji

Danas smo, u bicikliranju donjim Međimurjem, svratili do obitelji Zadravec iz Oporovca koja je otvorila vrata svojeg imanja brojnim posjetiteljima te ponudila zanimljive sadržaje i ukusne delicije

Danas smo, u bicikliranju donjim Međimurjem, svratili do obitelji Zadravec iz Oporovca koja je otvorila vrata svojeg imanja brojnim posjetiteljima te ponudila zanimljive sadržaje i ukusne delicije.

Zadravci su zvali u goste

“Pre Zadravcima”, odnosno Dan otvorenih vrata koji je trajao od 10 do 18 sati, pozivao je goste, mještane, ali i posjetitelje iz drugih krajeva, da se priključe Ivi, Jasminki i Stjepanu na njihovom dvorištu te da upoznaju njihov način života, njihov rad i životnu filozofiju. Ovaj događaj, koji se održava jednom godišnje, tijekom nekoliko godina okupio je vjerne goste, a svake godine na imanje svraćaju i posjetitelji iz Slovenije, Njemačke i Austrije.

Zdravo kozje mlijeko

Obitelj Zadravec jedina je u Međimurju koja uzgaja bijele sanske koze te proizvodi zdrave proizvode od kozjeg mlijeka poput više vrsta sira, jogurta, mlijeka, sladoleda, balzama za usne… Mlijeko koje daju koze obitelji Zadravec vrlo je zdravo i rado ga koriste osobe koje boluju od kroničnih bolesti, ali i raka. Kozje mlijeko bogato je mineralima i vitaminima što pak utječe na poboljšanje imuniteta.

Degustacije i brojne aktivnosti za sve uzraste

Stav obitelji Zadravec oduvijek je bio da pozovu potencijalne kupce kod sebe na imanje, da pokažu kako se proizvodi mlijeko i kako brinu za svoje blago, odnosno koze. Na taj će način kupac najbolje vidjeti da se radi o domaćem, zdravom i izvornom proizvodu. Tako je bilo i danas. Brojni posjetitelji mogli su uživati ne samo u jaretini i gulašu, već i u pirovim palačinkama s domaćom marmeladom i u sladoledu od kozjeg mlijeka. U kušaoni su svoje proizvode predstavili OPG Kristoš, OPG Zadravec (domaćini) te Udruga pčelara Nektar iz Preloga. Veseli i to što su brojne mlade obitelji posjetile obitelj Zadravec. Kako i ne bi uz igru i druženje sa životinjama, igraonicu “Pomazi meee” i “počivanje na senu”, odnosno odmor na sijenu kako se nekada to radilo.

Kod obitelji Zadravec osjećali smo se poput člana obitelji, dočekali su nas i ispratili s osmijehom i toplom riječi – kao i uvijek. Rado ćemo se vratiti i sljedeće godine.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije