mjesto za druženje

OSTVAREN SAN Nekadašnje smetlište pretvoreno u prekrasnu Sportsko-rekreacijsku zonu Hrast u Čukovcu!

U proteklih godinu dana, prostor nekadašnjeg smetlišta u Čukovcu transformiran je u reprezentativno izletište koje je na ponos svih mještana, u Sportsko-rekreacijsku zonu Hrast

Projekt uređenja uključivao je uređenje nadstrešnice sa spremištem, pristupnih puteva, izmuljivanje ribnjaka te postavljanje dječjeg igrališta sa svim potrebnim igralima.

Uređenje ovog prostora značajno je poboljšalo kvalitetu života u Čukovcu, stvarajući novo mjesto za okupljanje i rekreaciju mještana svih uzrasta. Mnogi su s entuzijazmom pratili napredak radova, a rezultati su nadmašili očekivanja.

Prisutne je pozdravio gradonačelnik Preloga, Ljubomir Kolarek i posebno istaknuo kako je današnji događaj jedan od razloga zašto je Grad Prelog prepoznat i svojedobno proglašen zelenim gradom.

-Iz jednog smetlišta smo napravili jednu lijepu ekološku priču s lijepim odmaralištem, ribnjakom, dječjim igralištem no na tome ne želimo stati. Ovdje mora nastati jedna oaza druženja i prijateljstava kako Čukovčana, tako i ostalih gostiju. Ovo nije kraj, u planu je sadnja drveća, uređenje klupa, postaviti ćemo kamere, mjesta za druženje te se nadamo kako će ovo područje postati kultno mjesto za druženje u Čukovcu.- rekao je Kolarek te najavio kako će do Čukovca u narednih par mjeseci stići i širokopojasni internet.

Mještanima Čukovca ostvaren san

Predsjednik Ekološke udruge Hrast, Božidar Mihoci svima je zaželio puno lijepih trenutaka u novom Sportsko-rekreacijskom centru Hrast.

-Ovaj centar nije samo objekt, već simbol zajedničkog truda čitave zajednice, te bih posebno zahvalio Gradu Prelogu, sumještanima Čukovca i članovima Eko udruge Hrast. Ovo nije samo mjesto za sport i rekreaciju već i mjesto gdje će se stvarati prijateljstva, zajedništvo i uživati u sportskim aktivnostima.

-Još na početku godine ovo je bio san članovima udruge Hrast, kao i svim Čukovčanima. No, naše želje su se ostvarile te zhvaljujem Gradu Prelogu što su prepoznali važnost ovog projekta. Današnjim otvaranjem Sportsko-rekreacijske zone Hrast dižemo razinu života u Čukovcu na viši nivo jer ovo je nekad bilo smetlište, a danas je prekrasno uređeno mjesto za odmor i rekreaciju. – dodao je predsjednik Mjesnog odbora Čukovec, Dominik Mihoci.

Krunoslav Kefelja župnik župe sv, Roka u Draškovcu blagoslovio je novi prostor i poželio da novi prostori pridonose opuštenju uma i tijela, a svima koji će se tu okupljati da vrijeme provedu u godnom druženju i veselju.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije