Sezona je godišnjih odmora, smanjene su gužve što se posebno osjeti na tržnicama i sajmovima
Ništa drugačije nije ni na preloškom pijacu na kojem smo navikli na jutarnju užurbanost i gužvu, no danas je jutro proteklo u laganom ritmu, tek s ponegdje ugodnim druženjem i obavljenom kupnjom.
Od susretljivih prodavača doznajemo kako se najviše prodaje sezonsko povrće, poput rajčice koja se kreće od 1,50 do 2 eura i paprike po 2 eura, a tu su i bio krastavci od 1,50 do 3 eura, dok ćete za vreću onih manjih za kiseljenje izdvojiti 12,50 eura. Grah u ljusci se prodaje po 2 eura za kilogram, a krumpir po 1 euro.
Aktualne su još i sadnice i to salate i zeljanica po 20 centi, a što se pak cvijeća tiče oduševio nas je hibiskus u tegli koji je dostupan za 5 eura, kao i prekrasni buketići koji smo dobili i na poklon. Tu je i prkos po 0,70 centi, lizijantus po 2 eura, zohala po 1,50 eura te vinke po 1 euro.
Bliži se vrijeme kuhanja ručka te na tržnici možete naći i pušlek domaćeg povrća za 1,50 eura, kao i kašice, rezance, krpice, pa i mlince po cijeni od 2 eura. – To vam je sve od domaćih jaja. U jednoj turi zamijesim od 50 jaja i četiri kilograma brašna! – kaže nam teta Draga i dodaje kako je u mladosti znala i više. No, mi se ne možemo nadiviti vrijednom trudu i radu i domaćim proizvodima koje neumorno uzgaja.
Na tržnici možete kupiti i ukusni domaći džem od kupine po 4 eura, kao i preljev od malina po istoj cijeni.