IDEMO NA PIJAC!

PRELOŠKA TRŽNICA Mladi kukuruz, sočne kupine, rajčice i paprike na vrhuncu sezone

Svanulo je još jedno vruće ljetno jutro, što nije omelo bogatu i raznovrsnu ponudu tržnice, odnosno popularnog pijaca u Prelogu

Već standardno dočekala nas je odjeća, kao i obuća za sve generacije i prilike koja je ispunjavala čitav prostor parkirališta, sve do ljekarne.

Potom je tu prekrasno cvijeće, vinke u nježnim bojama koje se mogu kupiti za 1 euro. – Vinke su najotpornije na ove vrućine, idealna su opcija za groblje, njih uvijek preporučam. Mogu i do tjedan dana bez zalijevanja. – kaže nam prodavačica i dodaje kako se dosta cvijeća prodaje zbog ovih vrućina.

Uz vinke, tu je i begonija po 0,60 centi, te zohala po 1,50 centi, a dok ćete za sadnicu prkosa izdvojiti 0,70 centi, lizijantusa 2 eura, a kane 3 eura, dok je ružmarin po 8 eura, a mirisna lavanda po 2 eura.

Od povrća u ponudi su paprike po 2 eura, kao i rajčice, krumpir, tikvice, a ciklu možete kupiti po cijeni od 1 eura. Isto ćete izdvojiti za veće krastavce, dok su oni manji, idealni za kiseljenje dostupni po 3 eura za kilogram. Svježi češnjak pak je dostupan po cijeni od 8 eura po kilogram.

Prodavač nam kaže kako je odnedavno u ponudi i mladi kukuruz. – Ako kupite jedan ili dva klipa onda je po 80 centi, a kupite li 15 komada, tada će za njih izdvojiti 10 eura, što je otprilike 70 centi po komadu. Kukuruz je svjež, netom ubran u što smo se i mi uvjerili. Kupili smo nekoliko klipova i već se dobrano kuha.

Sočne borovnice su po 3 eura, marelice po 4 eura, kruške i breskve po 2 eura za kilogram, a prekrasne kupine po 10 eura za kilogram. Ne zaboravimo ni razne vrste sireva, podlijani je po 3,50 eura, obični i dimljeni su po 5 eura, šareni 5,50 eura, a turoš po jedan euro. Novost je i Mašin sir po 8 eura. Uz sir, tu su i jaja, od 20 centi po komadu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije