prelog

VIDEO/FOTO Uz veselje malih nogometaša i prvim golom predsjednika HNS-a otvoreno je igralište s umjetnom travom u Parku Mladosti!

Danas je u Prelogu svečano otvoreno novo igralište s umjetnom travom, čime je značajno unaprijeđena sportska infrastruktura grada

Na svečanosti otvorenja, koja je okupila brojne uzvanike iz lokalne zajednice i sportskog života, naglašeno je kako će ovo igralište doprinijeti razvoju nogometnog sporta i rekreativnih aktivnosti među građanima Preloga.

Ostvarena velika želja

-Ostvarila nam se jedna velika želja koja postoji već dugi niz godina. – rekao nam je na početku Željko Sokač, predsjednik NK Mladost Prelog. – Naime, u našem nogometnog klubu trenira više od 150 djece i želja je bila osigurati im uvjete u jesenskim i zimskim uvjetima kada vremenske prilike i nisu baš naklonjene nogometašima. Ovaj cijeli kraj nema teren s umjetnom travom, a ovo će nam svakako podići kvalitetu rada s djecom s jedne strane, dok će s druge strane svi nogometni klubovi ovog kraja gravitirati prema Parku Mladosti.

Sokač se prisjetio i početaka projekta – Kada smo kretali u taj projekt financijska konstrukcija je iznosila tadašnjih 4 i pol milijuna kuna, no malo je sve to naraslo i sada smo došli do nekih 700 -750 tisuća eura. Dio sredstava Grad Prelog i NK Mladost je dobio od Ministarstva turizma i sporta i to 624 tisuće kuna, a ostatak koliko je bilo potrebno za uređenje, za pripremu za postavljanje terena s umjetnom travom financirao je Grad Prelog.

Što se pak tiče cjelokupnog terena, do njega se došlo zahvaljujući zajedničkom lobiranju svih uključenih Hrvatskom nogometnom savezu.

Osvrnuo se i na buduće planove vezane uz Park Mladosti – Na prostoru nekadašnjeg stadiona, iz starih stadiona napravljene su svlačionice za djecu, napravljene su reprezentativne klupske prostorije za sastanak, a želja je da uredimo i kafić te bi tako zaokružili jednu lijepu priču.

Pružanje prilika mladim nadama

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek nije krio zadovoljstvo današnjom svečanošću i pritom se vratio 11 godina unatrag. – Tada tu nije bilo ničeg, a slavili smo 100 godina nogometa u klubu. Ovaj projekt je poklon grada, Ministarstva turizma, Nogometnog saveza našoj djeci da se maknu od ekrana i krenu na zrak zaigrati nogomet. Važno je da nauče ne samo pobjeđivati, nego i gubiti te se tako mentalno jačati.

-Gradonačelnik je o terenu rekao sljedeće – Teren je jedan nadstard koji će uz Grad, koristiti i cijelom Međimurju. Ne moramo sanjati veliki nogometne velikane, tek 200 metara iza nas je obiteljska kuća Lovre Zvonareka koji je upravo ovdje počeo trenirati. Imamo puno malih nogometaša i vjerujem kako će ovaj stadion zaživiti u punom smislu te da će jednom i jedan od ovih mališana zaigrati veliki nogomet.

Prisutnima se obratio i Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza – Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz NK Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu.

Jednaki uvjeti za sve

Tomislav Družak, državni tajnik pak je zaključio kako je ovo je dobar primjer – kada se male ruke slože, sve se može!

-Danas smo imali sretan i dobar dan, ovo je Vlada RH je još davno prepoznala i zadnje četiri godine intenzivno ulaže u dvije strane. S jedne strane ulaže u sportsku infrastrukturu, a s druge strane klubove kao temelj društva. Obitelj je temelj hrvatskog društva, te isto tako mirne duše možemo reći kako su klubovi mjesta okupljanja i druženja, a pogotovo na lokalnoj sredini na kojoj često nema velikih mogućnosti za takva druženja. Klubovi su ti koje moramo maksimalno podržavati. Pokušavamo svima osigurati jednake uvjete za bavljenje sportom, a Grad Prelog svakako prednjači u tome. – zaključio je državni tajnik.

Prilikom otvorenja prisutan je bio i Mato Kljajić, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije, Dejan Naranđa, predsjednik Zajednice Sportskih udruga Grada Preloga, Đuro Ujlaki predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga.

Uz veselje malih nogometaša, puštanjem 150 balona u zrak, kao i prvim golom kojeg je Marijan Kustić dao golmanu Đuri Ujlakiju, teren s umjetnom travom je i službeno otvoren.

Projekt rekonstrukcije pomoćnog nogometnog igrališta, pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, realiziran je zahvaljujući potpori Ministarstva turizma i sporta. Grad Prelog je uspješno aplicirao na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, čime je osigurao sredstva za izvođenje pripremnih radova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije