lijepa svečanost

VIDEO/FOTO Svečanom misom u Donjem Vidovcu obilježeno Vidovo

Povodom blagdana Vidova, danas je u crkvi sv. Vida u Donjem Vidovcu održana svečana sveta misa kojoj je prisustvovalo mnoštvo vjernika

Misu je predvodio župni vikar iz Preloga, Dominik Cestar, uz domaćeg župnika Stjepana Berljaka te prijašnje župnike Mirka Pilaja i Ivana Kljunića, župnika iz Kotoribe, koji je bio zadužen za ispovijedanje.

Crkva sv. Vida bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a svečanost su dodatno uljepšali članovi Kulturno-umjetničkog društva (KUD) Donji Vidovec koji su pripremili kratki glazbeni prilog. Njihov nastup bio je topao dodatak svečanoj atmosferi, čime su još jednom pokazali bogatstvo kulturne tradicije i zajedništva koje njeguje ovaj kraj.

Uz brojno okupljene mještane, misi je prisustvovala i Bojana Petrić, načelnica Donjeg Vidovca, zajedno sa svojim suradnicima.

Nakon završetka mise, vjernici su se okupili ispred crkve za zajedničko fotografiranje, čime je zabilježen ovaj poseban trenutak. Usprkos službenom dijelu, događanje je proteklo u prijateljskom i opuštenom ozračju, uz mnogo razgovora i druženja.

Ova proslava Vidova u Donjem Vidovcu bila je prilika da se stanovnici okupe i zajedno proslave blagdan svog sveca zaštitnika, potvrđujući važnost tradicije i vjere u svakodnevnom životu zajednice. Nakon mise i fotografiranja, druženje je nastavljeno uz razgovore i osvježenje, čime je ova svečanost završila u duhu prijateljstva i zajedništva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije