centar dosti

FOTO Održani Dani otvorenih vrata udruga u Centru DOSTI u Podturnu

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije organiziralo je Dane otvorenih vrata udruga u prostorijama novoizgrađenog Centra DOSTI u Podturnu, 7. lipnja 2024. godine. Ovaj događaj, održan u petak, privukao je mnoge građane, članove i prijatelje udruge

Centar DOSTI, financiran sredstvima iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, lokalne i područne samouprave te sredstvima udruge, predstavlja multifunkcionalan objekt namijenjen osobama s tjelesnim invaliditetom.

Osim pružanja boravka, Centar nudi i niz usluga koje doprinose unapređenju socijalnih usluga, poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom i smanjenju institucionalizacije osoba s invaliditetom.

Posjetitelji su imali priliku razgledati centar, sudjelovati u vježbama i druženju. Zaposlenici Društva su ih proveli kroz Centar, približili im njegovu namjenu i dobrobiti te ih informirali o aktivnostima, projektima i uslugama koje Društvo pruža.

Događaj je započeo dočekom i okupljanjem gostiju. Poseban trenutak bio je predstavljanje nove sprave za vježbanje, postavljene u sklopu projekta “No Boundaries”, uz demonstraciju vježbi koje su izveli članovi Društva uz upute kineziologa Milivoja Bujanića, a zahvalnicu je predsjednica Društva uručila Maji Odrčić Mikulić, pročelnici Upravnog odjela za civilno društvo i ljudska prava Međimurske županije.

Također, predstavljena je donirana rampa za ulazak i izlazak iz bazena, čime je službeno otvoren bazen, uz prisustvo monsinjora mons. Antuna Perčića i župnika vlč. Josipa Pivara, kojima je uručena zahvalnica za donaciju. Još jednom se ovim putem zahvaljujemo Varaždinskoj biskupiji na ovoj iznimno vrijednoj donaciji.

Ovo je bila treća godina kako su organizirani Dani otvorenih vrata u Podturnu, a prva u našim novim prostorijama Centra DOSTI u Podturnu. Dugo se čekao ovaj dan kako bi konačno pokazali što smo gradili protekle dvije, pa gotovo i tri godine. Zahvaljujem svima koji su pomogli u provedbi ovog hvalevrijednog projekta, rekla je predsjednica Miljenka Radović.

Među uzvanicima su još bili i predstavnici Međimurske županije, predstavnici jedinica lokalne samouprave, udruge s područja županije, partneri, mediji, članovi i djelatnici.

Dani otvorenih vrata bili su prilika da se šira javnost upozna s radom Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije i njihovim naporima u stvaranju kvalitetnijeg društvenog života za osobe s invaliditetom u Međimurskoj županiji.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije