REKREACIJA NA SLOBODAN DAN

FOTO/VIDEO Pogledajte atmosferu s odlične ‘ČAK BAJK’ biciklijade

Danas, 30. svibnja, Čakovec je obilježio svoj 30. rođendan na poseban način – trećom po redu ČAK BAJK biciklijadom

Današnji cjelodnevni događaj, održan od 9 do 18 sati, okupio je bicikliste iz cijele regije koji su uživali u vožnji kroz grad i njegovih 13 mjesnih odbora.

Biciklijada ‘ČAK BAJK’, koja povezuje sve mjesne odbore Grada Čakovca, ima za cilj promicanje zdravog načina života.

Ove godine, inicijativu je prepoznala i podržala čakovečka Perutnina Ptuj Pipo, koja je glavni pokrovitelj događaja povodom 50. obljetnice svog brenda Poli.

Sudionici biciklijade imali su priliku posjetiti sve mjesne odbore gdje su na prigodnim punktovima mogli dobiti osvježenje i pečat u svoju knjižicu. Start biciklijade bio je fleksibilan – sudionici su mogli započeti svoju vožnju na bilo kojem od 14 punktova te sami odabrati dionice koje žele voziti.

Posebnost ovogodišnje biciklijade je humanitarna nota.

Naime, po prvi put u povijesti ovog događaja, uplate sudionika bit će donirane Udruzi Međimurski slatkiši – udruzi roditelja i djece oboljelih od dijabetesa. Inicijativa je dodala još jedan sloj značaja i zajedništva, povezujući građane Čakovca u podršci onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Uz glavnu proslavu na Trgu Republike, sudionici su se kretali cijelim područjem grada, povezujući se simbolično na 30. rođendan Čakovca.

Čakovec je još jednom pokazao da je grad koji zna kako spojiti sport, zajednicu i humanitarnu pomoć u jedan odličan događaj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije