ČAKOVEC

FOTO/VIDEO Zadrugarska kreativnost na djelu: Županijska smotra učeničkih zadruga u Čakovcu

Danas je na Trgu Republike u Čakovcu održana županijska smotra učeničkih zadruga Međimurske županije, koju je organizirao Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec, uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Grada Čakovca

Na početku smotre, okupljenima su se prigodnim riječima obratili ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Dragica Benčik, gradonačelnica grada Čakovca Ljerka Cividini, direktor Turističke zajednice grada Čakovca Filip Horvat i ispred Međimurske županije Josip Grivec.

Svi govornici istaknuli su važnost učeničkih zadruga za razvoj vještina i poduzetničkog duha među mladima te su pohvalili trud i kreativnost učenika i njihovih mentora.

Na smotri je sudjelovalo ukupno osam učeničkih zadruga, predstavljajući različite škole i programe iz Međimurske županije. Izložene su radove i projekte zadruga: Tinček iz Sv. Martina, Reheki iz Orehovice, Pupoljak iz Donje Dubrave, Lafra iz Domašinca, Kušlec iz OŠ Kuršanec, Klopotec iz Gornjeg Mihaljevca, Fijolica iz Centra za odgoj i obrazovanje te Čagionica iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec.

Svaka zadruga predstavila je svoje jedinstvene proizvode, od rukotvorina i suvenira do prehrambenih proizvoda i ekoloških inovacija.

Posjetitelji su imali priliku razgledati štandove, upoznati se s radom zadruga te kupiti proizvode koje su učenici sami izradili.

Ova smotra bila je izvrsna prilika za učenike da pokažu svoje talente i steknu dragocjena iskustva.

Organizatori su izrazili zadovoljstvo odazivom i uspjehom manifestacije te su najavili kako će se smotra i dalje održavati kao važan događaj u kalendaru školskih aktivnosti u Međimurskoj županiji.

Smotra je organizirana u sklopu 30. čakovečkog rođendana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije