na radost mališana

VIDEO/FOTO Svečano uz pjesmu i ples otvoren Odjel Dječjeg vrtića Fijolica u Draškovcu

Danas, na ovaj povijesni dan za Draškovec, Dječji vrtić Fijolica ima više od 500 kvadrata te mjesta za sedamdesetak djece

Velika je to stvar za malo mjesto u koji se konstantno doseljavaju mlade obitelji. Svečano otvorenje vrtića počelo je himnom u izvedbi Tene Panić, dok su mali Rahela, Mia, Lovro i Roko ponosni prerezali vrpcu svog novog vrtića.

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek pozdravio je sve prisutne te istaknuo kako je ovaj vrtić obnovljen iz Programa ruralnog razvoja, a vrijednost radova je više od milijun eura.

-Vrtić je dobio jednu sasvim novu dimenziju, povećan je kapacitet na 75 dijece. Imamo mlađu i stariju jasličku skupinu, vrtićku skupinu i predškolce. Tu su i baktericidne lampe koje, kada djeca nisu prisutna pročišćavaju zrak i održavaju jednu kvalitetu koja smanjuje respiratorne probleme.

Dodao je kako će Grad Prelog u novoj obrazovnoj godini imati više od 390 dijece u vrtićima, što u gradskim ili privatnim.

-Mi smo stvarno grad prijatelj dijece. U planu nam je na neku višu razinu dići i vrtić u Cirkovljanu. Vrtić mora raditi dobro ako su i tete, odgojiteljice u vrtićima zadovoljne. I u tom dijelu smo napravili iskorak, u dogovoru sa Sindikatom predškolskog odgoja smo dogovorili određeno povećanje koeficijenta i osnovice, od 1. lipnja kreće jedna nova dimenzija i veće zadovoljstvo vrtićaraca. To nam je želja, 3 prva razreda u prelogu i jedan u Draškovcu. -zaključio je gradonačelnik.

Kristina Posavec, ravnateljica Dječjeg vrtića Fijolica je istaknula kako završetkom ovog projekta prostorni kapaciteti su u skladu s državnim pedagoškim standardom, a omogućen je i veći prihvat djece na što su izrazito ponosni. Do sad smo imali tri odgojno obrazovne skupine, dok sada imamo četiri odgojno obrazovne skupine.

– Cilj nam je da svako dijete s područja Grada Preloga ima osiguran boravak u dječjem vrtiću. Odnos društva prema našoj djeci slika je njegove odgovornosti i požrtvovnosti prema našoj budućnosti, a naša budućnost su ova dječlica koja jedva čekaju da vas razvesele svojom plesom i pjesmom. Svaka generacija koja stupa u vrtić temelj je za bolji i kvalitetniji život. Drago nam je što je Grad Prelog prepoznao prioritete koji su važni za našu djecu. Također zahvaljujem OŠ Draškovec i ravnateljici Margit Mirić. Škola nam je bila pravi domaćin za vrijeme radova i zahvaljujem im od srca. – dodala je ravnateljica.

Prekrasnu pjesmu izvela je i Paola Kovač pod nazivom ‘Vrtić’, a koju je posebno za ovu prigodu napisala njezina baka, Jacinta Matjačić.

Predsjednik Mjesnog odbora Draškovec, Nino Marđetko se osvrnuo na sve dosadašnje projekte poput izgradnje kanalizacije, uređenja novih ulica, groblja, crkve, škole, izgradnja sportske dvorane.

-Sve je više djece i sve je ljepše ovdje živjeti, no ovo nije kraj, imamo još puno toga u planu. – dodao je.

Za kraj, prisutnima se obratila i Marija Vučković, ministrica zaštite okoliša te izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, koja je u njegovo ime pozdravila sve prisutne te prenijela kako će Vlada učiniti sve da Međimurje ostane tako lijepo i zeleno te puno mladih.

-Želim vam se zahvaliti na sveukupnoj suradnji i angažmanu koja je rezultirala današnjim otvaranjem vrtića Fijolica. Čestitam svima u županiji na uspjesima, nedovoljno su poznati njezini gospodarski dosezi, a koje ćemo zajedno učiniti što vidljivima javnosti.

Prisutna je bila i Elizabeta Kos ravnateljica Uprave vodnoga gospodarstva i zaštite mora, Dragutin Glavina predsjednik Županijske skupštine Međimuske županije, predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki, predsjednici mjesnih odbora, ravnatelji škola.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije