velika fotogalerija

MEĐIMURSKI VINSKI RAJ Urbanovo donosi najbolje od domaćih vinara

U petak je u Domu kulture u Štrigovi, svečano je otvoreno ovogodišnje Urbanovo, odnosno njegovo centralno događanje - Festival pušipela.

Organizatori su u najavi istaknuli da će posjetitelji kroz tri dana festivala imati priliku kušati preko 170 etiketa vrhunskih vina iz 24 vinarije Udruge Hortus Croatiae. No, to je samo vrh vinske piramide; u ponudi je cijela paleta vina iz podruma vrsnih međimurskih i drugih hrvatskih vinara i vinogradara.

Uz vino, na festivalu će se moći kušati i raznovrsni proizvodi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, čime se dodatno naglašava bogata gastronomska ponuda Međimurja.

Urbanovo već tradicionalno privlači ljubitelje vina i gurmane iz cijele Hrvatske, ali i šire, stvarajući savršenu priliku za uživanje u vrhunskim vinima, ukusnoj hrani i dobroj atmosferi. Organizatori su pozvali sve zainteresirane da se pridruže i nazdravili: “Živjeli!”

Festival će trajati do nedjelje, a posjetitelji će, uz kušanje vina i delicija, moći sudjelovati i u raznim radionicama i predavanjima vezanim uz vinogradarstvo i vinarstvo, čime se dodatno doprinosi edukaciji i promicanju vinske kulture.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije