ČAKOVEC

FOTO Danas u središtu Čakovca obilje zabave, boja i aktivnosti

Sunčani  dan u Čakovcu poziva na šetnju gradom, a ovog vikenda grad je bio posebno živ, ispunjen mnoštvom ljudi

Najviše radosti moglo se osjetiti na Trgu Republike, prepunom djece.

U Dječjem vrtiću Cipelica Čakovec, u područnom objektu Vjeverica, ove pedagoške godine provodi se projekt pod nazivom “U prometu je lako biti kada znaš pravila svako – Projekt cestovni promet i održivi razvoj”.

Glavna tema ovogodišnjeg projekta je promet i održivost, a festival je održan na Trgu Republike u Čakovcu.

Partneri u provođenju festivala bile su brojne institucije, uključujući Policijsku upravu međimursku, Gospodarsku školu Čakovec, Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, Dom zdravlja Čakovec, Crveni križ Čakovec, Udrugu odgajatelja međimurske županije „Krijesnice“, Učiteljski fakultet Zagreb Odsjek u Čakovcu, Hrvatsko društvo za obrazovanje u ranom djetinjstvu OMEP Hrvatska i Grad Čakovec.

Posjetitelji su tako imali priliku isprobati vožnju romobilima, triciklima i biciklima te sudjelovati u vožnji poligonom pod sigurnim vodstvom prometnih stručnjaka.

Također, upoznali su se s programima koji promiču zdrave stilove života, naglašavajući važnost tjelesne aktivnosti za zdravlje ljudi. Volonteri Crvenog križa demonstrirali su pružanje prve pomoći, a Gospodarska škola Čakovec organizirala je ”bicikloporavljaonu”.

Djeca su izrađivala prometne znakove i pomagala uz vođenje studenata predškolskog odgoja s Učiteljskog fakulteta i odgajatelja iz Udruge Krijesnice i OMEP-a Hrvatska.

Kupnjom cvijeta katruže Međimurci ponovo iskazali veliku humanost

Osim toga, građani su imali priliku sudjelovati u akciji “Katruže za Katružu”, gdje su kupnjom cvijeta katruže uljepšali svoj dom i istovremeno učinili dobro djelo. Međimurska zaklada solidarnosti ‘Katruža’ i ove je godine organizirala ovu hvalevrijednu akciju diljem Međimurja.

Obilježen i Dan svjesnosti o celijakiji

Također, obilježavanje Međunarodnog dana celijakije bilo je dio događanja na Trgu Republike. Udruga oboljelih od celijakije sjeverozapadne Hrvatske podizala je svijest javnosti o celijakiji, alergijama i netoleranciji na gluten te informirala i educirala o zdravim navikama i prevenciji simptoma. Posjetitelji su imali priliku degustirati bezglutenske proizvode i saznati više o bezglutenskoj prehrani.

Ukratko, sunčani dan u Čakovcu bio je ispunjen događajima koji su promicali sigurnost u prometu, solidarnost kroz akciju “Katruže za Katružu” te svjesnost o zdravoj prehrani za osobe s celijakijom.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije