dan općine

SVETI JURAJ NA BREGU Nakon svečane sjednice sport, zabave i koncerti

U domu kulture Jurica Murai u Pleškovcu 26. travnja, uz Dane općine i Jurjevo, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Svetog Jurja na Bregu

Svečanost je otvorila Ženska vokalna skupina Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu. Nakon toga na pozornicu su stupili mali folkloraši koje je pratila tamburaška sekcija Kulturno-umjetničke udruge Zasadbreg.


Sve prisutne pozdravio je predsjednik Općinskog vijeća Anđelko Kovačić, a o učinjenom u prethodnom razdoblju govorio je načelnik Anđelko Nagrajsalović.

Župnik Danijel Bistrović govorio je o suživotu općine i župe, a u svoje i županovo ime prisutnima se obratila i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini.

Najsvečaniji trenutak bila je dodjela godišnjih nagrada za iznimno djelovanje u svojim područjima. Primili su ih Blanka Lozić (znanost, odgoj i obrazovanje), Barbara Dunjko (umjetnost i kultura), ugostiteljski obrt Venera (gospodarstvo), Karmen Cecarko (zdravstvo i socijalna skrb) i Nogometni klub Venera (sport i tehnička kultura). Uime nagrađenih prisutnima se obratila i na nagradama zahvalila Karmen Cecarko.


Slijedio je prigodni domjenak uz degustaciju sortnih vina s geografskim podrijetlom u jurovskoj općini – to su Dvanajščak-Kozol, Turk, Munđarov breg i Medved.


Svim mještanima općine još jednom je upućen poziv da se uključe u bogat program uz Dane općine. Danas ujutro (subota) krenuo je prvi Vinski pohod. Izletnici su krenuli s Forestlanda u Brezju kamo se i vraćaju nakon što obiđu općinu. Navečer, u 20 sati, tamo je na rasporedu koncert Luke Basija i Ljubavnika.


U nedjelju se vozi BIMEP, u ponedjeljak će biti predstavljena župno-općinska monografija i otvorena izložba Krunoslava Bedija, a u srijedu se na Forestlandu uz Kumove kuha prvomajski grah.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije