Izbor je bio težak: Najvolonterka udruge Zora – Veronika Kušek

Udruga Zora je kao i svake godine obilježila Međunarodni dan volontera, ovaj put neformalnim druženjem i dodjelom zahvalnica volonterima/kama. Također, proglasili su i Najvolonterku udruge Zora za 2015. godinu. Iako je ove godine izbor bio težak jer su imali mnogo vrlo vrijednih volontera, jedna volonterka se izdvojila svojim iznimnim angažmanom – Veronika Kušek.

Veronika Kušek iz Koprivnice učenica je 4.d razreda Graditeljske škole Čakovec, smjer medijski tehničar. Članica je novinarske i foto-video grupe. Kao jedna od polaznica edukacije udruge Zora “Mladi za ljudska prava” aktivirala se i uključila u ostale volonterske aktivnosti udruge Zora u 2015. godini.

Sudjelovala je u izradi edukativnih bedževa i ostalih materijala, na javnim akcijama, anketirala u sklopu istraživanja “Moje mjesto u zajednici” te se uključila u tim u pripravnosti Međimurske županije za volontiranje s izbjeglicama. Također, jedna je od ko-autorica edukativnog crtića “16 glava za ljudska prava” udruge Zora kojeg je sa školskim kolegama i kolegicama predstavljala svojim vršnjacima u školi, kao i na ovogodišnjem Dubrovačkom filmskom festivalu.

Od 1. siječnja do 30. studenog 2015. volonteri i volonterke udruge Zora ostvarili su ukupno 800 volonterskih sati. Aktivno je bilo 57 volontera od kojih 8 muškog i 49 ženskog spola.

– Volonterstvo je stil života. Ono je jedan od najsnažnijih elemenata koji doprinose razvoju i oblikuju demokratske promjene u svakom suvremenom društvu. Ujedno je i osnova koja omogućuje građanima uključivanje u društvene procese. Davanjem svog slobodnog vremena, znanja i iskustva, entuzijazma i energije, građani značajno doprinose razvoju svoje zajednice i društva u cjelini.

Volontiranje osnažuje pojedince, izgrađuje osjećaj solidarnosti, potiče na sudjelovanje, štiti ranjive skupine od ekonomske, društvene i političke marginalizacije i ima potencijal kohezivnog elementa u društvu.

Svim volonterima i volonterkama želimo od srca zahvaliti na angažmanu u udruzi Zora. Budimo promjena koju želimo vidjeti u društvu – poručuju iz udruge Zora.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije