Pismo Zemljanima: Kako vratiti davno izgubljena sjećanja i mudrosti

Kad bih bila u poziciji da bih mogla promijeniti lice Zemlje, probuditi Duh svih naroda, tada bih… Pokušala bih vratiti sva ona davno izgubljena sjećanja i mudrosti koje su duboko potisnute u mozgu današnjeg modernog čovjeka.

Podsjetila bih svako biće da je neodvojivo i posebno, upravo unikatni primjerak cjelokupne vječnosti. Skup svih znanja i podznanja, i svih talenata koje se talože milijunima godina ispod naše kože i kostiju. Podsjetila bih Čovjeka da je napravljen i od gline, kao i od šuma i kamena… I od Adama i od Eve, i od najstarijih domorodaca na svijetu. Podsjetila bih ga da njime teku vode života, sreća i tuga, ruku pod ruku kao dvije sestre koje sve vole i dalje se spontano igraju i usput sve opraštaju.

Ovo nije početak jedne stare indijanske priče iz prošlosti; ovo je živa priča svih nas koji živimo i oblikujemo duh današnjice, svaki ponaosob. To radimo svaki trenutak kada mislimo i osjećamo, kada udišemo šumu bezbrojnih plinova.

I Peru, i Pariz, i Peking, i Europa i Afrika i Aljaska, sve su to naše zemlje gdje Čovjek živi, gdje se svjesnost rađa. I sva jezera, rijeke, mora, sve šume i sve životinje ovog svijeta živjele su skladno i u miru dok se nije pojavio čovjek. Da je ostalo sve netaknuto, bez ljudske intervencije, divlje, bosonogo, polugolo, kako bi bilo? Jer doista znamo da Priroda i Majka Zemlja ne trebaju čovjeka. Čovjek treba nju i ne može bez nje i njenih veličanstvenih i živih atributa.

I zato u ovo doba blagdana koje je pred nama pazite na svoju dušu i tijelo. Budite veličanstveni i unikatni primjerak ljudskog duha. Neka suosjećanje vlada vašom prosudbom.

Povežite srce sa umom i neka napokon vodi ljubav.

Kakve sve to ima veze sa sirovom prehranom? Pa ako učinite nešto od ovog gore navedenog, tijelo će se samo očistiti i odbaciti stare terete. Ili, idemo čistiti naše tijelo, postepeno ćemo doći i do dubljih slojeva. Kada čistimo naše tijelo, čistimo i planet Zemlju. Kada svom tijelu dajemo najbolje moguće sastojke počet će kliktati od radosti i oslobođenja od nagomilanih kolača, mesnih štruca, pizza. Nisu samo to prazne, romantične riječi. Svi oni koji su probali, uvijek se vraćaju jer je tijelu lakše, kao i mislima i emocijama, koje se polagano čiste.

Kada ste na nekoj dijeti i fino ste disciplinirani… Ali ako niste spremni otpustiti stare rane iz prošlosti, stare zabrinjavajuće misli, naslage se ne mogu otopiti, jer ih vi još uvijek zadržavate. Što će vam takav teret? Oslobodite sami sebe, svoje tijelo i tijelo Majke Zemlje.

Otpustite, budite sretni i uživajte.

I upamtite, vaš život se neće možda odmah promijeniti, no ako ste promijenili vaš kut gledanja, promijenila se i stvorila nova percepcija promatranja vašeg života. A već to je mnogo.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije